Kontserdi annavad oreli sisse ronijad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kiriku orel.
Rakvere Kolmainu kiriku orel. Foto: Erakogu

Rakvere Kolmainu kirikus toimub 11. oktoobril algusega kell 16 laste muusikaprojekti "Ronime oreli sisse 2" lõppkontsert.


Projektis osalevad Rakvere muusika- ja kunstikooli Kaur, Tallinna muusikakeskkooli ja Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi muusikakooli ja klahvpilliõpilased.



Kursust, mille korraldaja on Rakvere muusika- ja kunstikool Kaur ja projektijuht Kristiina Are, juhendab EELK Tallinna piiskopliku toomkoguduse organist Ene Salumäe.



Etappidena toimunud kursus võimaldas lastel lihvida oma orelimänguoskust mitmel instrumendil. Noored mängijad on saanud proovida Vanalinna Muusikamaja, Juuru Mihkli kiriku ja Tallinna toomkiriku orelit.



Eeloleval nädalavahetusel saabuvad noored muusikud Eesti oreliehituse kauaaegsesse keskusesse Rakverre, kus tegutseb orelivalmistajate dünastia - perekond Kriisa.



Muusikaprojekt "Ronime oreli sisse" sai alguse VHK muusikakooli klavessiiniõpetaja Ene Naela mõttest tutvustada õpilastele rikast, kuid unustusehõlma vajunud Eesti orelimängukultuuri ja oreleid, mida leidub pea kõigis Eestimaa linnades ning maakohtades.



Kontsert on tasuta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles