Hõimupäevad tulevad Rakverre rokkivate vanaemadega Udmurdimaalt

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkivad Buranovo vanaemad.
Rokkivad Buranovo vanaemad. Foto: Internet

Hõimupäevade raames esineb Rakveres Udmurtia folklooriansambel Brangurt pesjanaiös (Brani memmed), kes on muu hulgas tuntud kui rokiklassika esitaja udmurdi keeles.


"Brangurt pesjanaiös" tegutseb Malaja Purga rajoonis Brani (vene keeles Buranovo) külas. Juba rohkem kui 17 aastat tegutsev rühm koosneb 11 naisest ja ühest mehest vanuses 40-82 aastat.

Ansamblit juhatab Buranovo kultuurimaja direktor Olga Tuktareva.

Rakveres esinevad nad 14. oktoobril kell 19 rahvamajas ning 15. oktoobril kell 9.20 reaalgümnaasiumis.

Ansambli repertuaari kuuluvad udmurdi rituaalid, traditsioonilised tantsud ja kohalik folkloor, samuti ansambli liikme Jelizaveta Zarbatova autorilaulud.

2008. aastal tegi ansambel esimese katse ühendada udmurdi traditsiooniline laul ja rockmuusika, kui vanaemad laulsid Viktor Tsoi laulu „Täht nimega päike" ja Boriss Grebenštšikovi laulu „Kuldne linn".

Hiljem on nad laulnud veel ansamblite The Beatles, Queen, Deep Purple, The Eaglesi ja Shocking Blue hitte.

"Ansambli liikmed on külaelanikena udmurdi traditsioonilise eluolukultuuri kandjad, kes on võtnud südameasjaks anda oma kogemused üle ka küla nooremale põlvkonnale. Buranovo noored astuvad vanaemadega meelsasti üles ühiskontsertidel," öeldakse tutvustavas artiklis Fennougria veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles