Rakvere võrkpallurid lähevad lahinguid andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Grossi Toidukaubad võrkpallimeeskonna pallurid.
Rakvere Grossi Toidukaubad võrkpallimeeskonna pallurid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Grossi Toidukaubad võrkpallimeeskond alustab tänavust hooaega ülehomme, kui Tallinnas peetavas Schenkeri liiga avavooru kohtumises on vastaseks Eesti mullune meister Tallinna Selveri võistkond.


Kesknädalal andis Rakvere Grossi Toidukaubad võrkpallimeeskond hooaja sissejuhatuseks pressikonverentsi, kus peatreener Mati Merirand ja võistkonna kapten Hendrik Kurik tutvustasid meeskonna koosseisu, plaane ning hooaja eel tehtud muudatusi.


Kõige suuremaks uuenduseks on meeskonna nimi - Rakvere Grossi Toidukaubad. Varasem tubli nimisponsor Aeroc AS majandusraskuste tõttu enam nii suurt tuge meeskonnale anda ei saa ning abikäe ulatas ärimees Oleg Gross.

Kodukoha spordi poolt


"Kohaliku ärimehena toetan meelsasti just kohalikku sporti ja selle arendajaid. Võrkpallis on Mati Meriranna eestvedamisel tehtud siinsete noortega aastakümneid head tööd ning seda suurema kärata," lausus Rakvere ärimees Oleg Gross pressikonverentsil selgitamaks, miks ta otsustas võrkpallureid toetada.

"Mulle meeldibki peatreeneri juures see, et ta on sihikindel ja konkreetne tegudemees. Tagasihoidlik, ei sugugi pealetükkiv oma asjade ajamises."

Mati Meriranna sõnul oli meistriliiga meeskonna olukord raske. "Toetuseta jäämine oleks võtnud noortelt võrkpalluritelt võimaluse areneda, sest just meistriliiga meeskonnas mängimine on neile väljundiks, seal saavad nad karastuse, mehistuvad," oli Merirand tänulik abi eest.

Mängijatest pole Rakvere rivistuses enam Martti Juhkamit, kes mängib Tartu ülikoolis õppides nüüd Tartu Pere Leiva võistkonnas.

Teda asendab Tanel Uusküla.

Omalaadne vahetus toimus sidemängijate seas: Mait Murs siirdus TTÜ meeskonda, sealt tuli Rakverre tagasi Hardi Paas. Teise sidemängijana teeb meeskonnas debüüdi 16aastane Ronald Järv, Eesti noortekoondise kapten.

Libero rolle hakkavad täitma Andrus Palberg ja Kaspar Pomerants. Uue mängijana avaldas soovi meeskonnaga liituda Tallinnast pärit Marko Tali.

"Ülejäänud mängijad on mullusest koosseisust, aga rollides on veel niipalju muutusi, et Hendrik Kurik hakkab sel hooajal koos Reimo Rannariga keskründaja positsiooni mängima," lisas Merirand.

Tema sõnul hakkas meeskond hooajaks valmistuma ühiselt augustikuises Võsu laagris, suvi läbi harrastasid pallurid aga usinalt rannavõrkpalli, kust tuli noorteklassis Rakverre kaks Eesti MV medalit: kulla võitis Kaspar Pomerants ja hõbeda Ronald Järv.

Meeskond ühtlane


"Kontrollmängud hiljutisel Narva turniiril näitasid, et mängupilt uuenenud rollijaotustega on parem kui mullu samal ajal," võttis Merirand ettevalmistuse kokku.

Kaptenipaelu kandva Hendrik Kuriku hinnangul on Rakvere meeskonna üheks suureks plussiks see, et koosseis on ühtlane - igale kohale on võrdseid mängijaid võtta.

"Käib äge rebimine, kõik tahavad tõestada, et on konkurendist paremad, ja pääseda platsile, seda on trennis tugevalt tunda," kinnitas Hendrik Kurik.
Eesmärkidest kõneldes läheb Rakvere Grossi Toidukaubad nii nagu teisedki võistkonnad endast parimat andma ja paremat tahtma.

"Eelmisel hooajal mängisime poolfinaalis nii karika- kui ka meistrivõistlustel, see oli meie võimetele vastav koht, Pärnu meeskonnaga rinda pistes oli isegi pronksivõit õhus," meenutas Merirand. "Lahingut andsime vastastele küll ja see on meie meeskonna eesmärk tänavustelgi kohtumistel."

Eesti-Läti ühises Schenkeri liigas on võistkondi kokku üheksa: kuus Eestist ja kolm Lätist. Leedu loobus, Läti võistkondadele on saatuslikuks saanud majanduslangus, mistõttu neid on kuue asemel kolm: Rakvere võistkonnaga sarnane DU (Daugavpils Universitate), LASE-R/Riga ja Biolars/Olaine-Ozolnieki.

Võistlussüsteemi kohaselt mängitakse põhiturniiril kaks ringi omavahel läbi (üks mäng kodus ja üks võõrsil). Esimese kodumängu peab Rakvere Grossi Toidukaubad spordihallis laupäeval, 31. oktoobril kell 17 Tartu Pere Leib võistkonnaga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles