Ida-Virumaal tõid valimised kaheksa kriminaalasja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik valimistega seotud kriminaalasjadest uurivad võimalikku häälteostmist.
Enamik valimistega seotud kriminaalasjadest uurivad võimalikku häälteostmist. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ida-Virumaal on alustanud seoses valimistega kokku kaheksa kriminaalasja, millest seitse uurib häälteostmist ja ühe puhul kahtlustatakse valimisvabaduse rikkumist.

Üks kriminaalasi alustati eile Narva linnas toimunud juhtumi uurimiseks, teised kriminaalasjad on alustatud varem, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kalmer Kase sõnul uurib Ida Politseiprefektuur nelja juhtumi puhul Narvas toime pandud võimalikku hääle ostmist, üks kriminaalasi puudutab hääle ostmist Narva-Jõesuus, üks Kiviõlis ja ühe raames kontrollitakse võimalikku hääle ostmist Kohtla-Järvel.

Eelmisel nädalal alustas politsei valimis- ja hääletamisvabaduse rikkumist puudutava kriminaalasja Alajõe vallas aset leidnud juhtumi uurimiseks, kus püüti 48-aastasel naisel takistada vabalt teostamast oma valimisõigust. Reedel peeti selle kriminaalasja raames kahtlustatavana kinni 45-aastane mees.

Eelmisel reedel taotles Viru ringkonnaprokuratuur 49-aastase mehe vahistamist seoses Kiviõli linnas väidetavalt aset leidnud häälte ostmisega. Viru Maakohus rahuldas prokuröri taotluse.

Karistusseadustik näeb hääle ostmise eest ette kas rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse, samad karistused on ette nähtud valimis- ja hääletamisvabaduse rikkumise eest.

Kriminaalasju menetleb Ida politseiprefektuur, menetlusi juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles