"Nii tugevat vastast võites ei saa keegi nõrgalt mängida"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere võrgumeeskonna kapten Hendrik Kurik hoidis Schenkeri
liiga avakohtumises tõelise mängujuhina üleval emotsionaalset poolt, innustas platsil mehi iga punkti eest võitlema.
Rakvere võrgumeeskonna kapten Hendrik Kurik hoidis Schenkeri liiga avakohtumises tõelise mängujuhina üleval emotsionaalset poolt, innustas platsil mehi iga punkti eest võitlema. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Võrkpallimeeskond Rakvere Grossi Toidukaubad alistas pühapäeval Tallinnas Schenkeri liiga hooaja avamängus tiitlikaitsja Tallinna Selveri tulemusega 3:2.


Pühapäeval Tallinnas Audentese võimlas oma tänavust võistlushooaega alustanud võrkpallimeeskond Rakvere Grossi Toidukaubad andis Eesti mulluse meistri, Schenkeri liiga võitja Tallinna Selveriga rinda pistes kõva lahingu, võites põnevaks vastasseisuks kujunenud kohtumise paljudele üllatuseks skooriga 3:2 (26:24, 16:25, 19:25, 25:18, 17:15).


"Läksime Selveri vastu segaste tunnetega, mängupilt meie treeningutel on olnud väga hea, käinud on tõsine andmine. Mõtlesin, et kuidas seda üle kanda tõsiste vastastega peetavasse mängu, et kas see võitlusvaim kestab," tunnistas Rakvere meeskonna peatreener Mati Merirand võidukale mängule tagasi vaadates.

Avageimis otsast kinni

"Selver on muidugi Selver, neil on igas rollis häid mehi platsil, aga meie saime avageimis otsast kinni, olime paari punktiga kogu aeg ees, vaatasime, et pole hullu midagi," kirjeldas peatreener kohtumise algust, kui geimivõit tulemusega 26:24 käes.

Teises geimis kestis võrdne võitlus kuni kaheksanda punktini, seejärel õnnestus Selveril servidega head seeriad teha. Nii nende tipppallurid Rosenblatt ja Meresaar kui ka uus võõrmängija Norrast lõhkusid rakverlaste mängu.

Initsiatiivi oli pealinlastel rohkem kolmandaski geimis, nii et need geimid kuulusid kindlalt Selverile punktidega vastavalt 25:16 ja 25:19.

Neljas geim algas taas Rakvere pallurite juhtimisel: õnnestus hästi blokk ning rünnakulgi ei eksitud. Serv saadi samuti vastastest paremini kätte ning oma mäng toimis - geimivõit tuli skooriga 25:18.

Viiendas geimis oli meeskond Rakvere Grossi Toidukaubad samamoodi juhtimas, kuni Selver läks esimest korda ette 9:8. Viigiseisult 10:10 spurtisid rakverlased seisuks 14:12, aga Selver tuli õnnestunud rünnakuga järele ning jõudis viigini seisult 15:14.

Rakvere lõpliku võidu vormistas seejärel kogu kohtumise kestel silmatorkavalt hästi mänginud Virko Vantsi ilusa ässpallinguga.

Kõik mehed kiitust väärt

"Nii tugevat vastast võites ei saa keegi nõrgalt mängida," kiitis Merirand Virko Vantsi kõrval kõiki oma hoolealuseid.

"Poisid olid tahtmist täis, Hardi Paas tõstis julgelt kesktsooni, Reimo Rannar mängis osavalt, Hendrik Kurik sai oma rollis hakkama, libero Andrus Palberg tõstis kaitses väga ilusaid palle, esmakordselt Schenkeri liigas platsile pääsenud Tanel Uusküla mängis väga stabiilselt: ei eksinud, tegi vähe vigu, oskas leida lahendusi," loetles Merirand päevakangelaste plusse.

Sama hästi sai peatreeneri sõnul Rakvere poolel hakkama kogenud mängumees Ilmar Mõtus diagonaalründajana, vahetustest sekkusid hästi mängu Harri Palmar, 16aastane pallur Ronald Järv, kes käis pallimas ning andis tagaliinis puhkust Ilmar Mõtusele, samuti Kaarel Pomerants, kes lõi kaks serviässa ning rünnakul maha kolmest pallist kaks.

"Me pole selle võiduga veel mingid maailmavalitsejad, aga eneseusku saime järgmiste mängude tarvis juurde kõvasti, Selverist polnud me ju Schenkeri liiga ajaloo kestel veel jagu saanud," jäi Merirand kahe jalaga maa peale.

Pisut vähem kui kahe nädala pärast saavad võrkpallisõbrad hooaega kolme võidupunktiga alustanud võistkonda Rakvere Grossi Toidukaubad kodus mängimas näha: laupäeval, 31. oktoobril kell 17 algab Rakvere spordihallis kohtumine Schenkeri liiga mulluse hõbemedalisti Tartu Pere Leivaga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles