Juhtkiri: Vihula mõisa uuestisünd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Igaüks, kes Vihula mõisast läbi sõitma satub, võib nähtava üle rahuolu tunda - virulastel on vedanud, et Inglise-Taani ühisfirma sellesse kustunud pärlisse suure hulga raha paigutas. Nüüd on saadud sinna jälle elu sisse.


Lausa uskumatu, et praegusel majandus­surutise ajal leidus ettevõte, kes hakkas aastaid tuhmina seisnud mõisakompleksi raha sisse panema. Lühikese ajaga on pärl särama löödud ning külastajad on Virumaa ühe kolmest kaunimast mõisast Palmse ja Sagadi kõrval üles leidnud.



Olgugi et Vihulas puhkamine pole kaugeltki kõigile taskukohane ja vaevalt kohalikud sealseid ööbimisteenuseid eriti agaralt kasutavad, kuid äsja avatud spaa koos sealse hoolitsuste tubade ja saunadega, samuti seminariruumid ja pulmasaal ning söögikoht leiavad kindlasti kasutamist ka virulaste seas.



Vihula mõisa puhul väärib imetlemist see, et taastamistööd on tehtud hea maitsega ja mõistagi muinsuskaitse aspekte silmas pidades, vähemtähtis pole töökohtade juurde loomine, näiteks uue spaa valmimisega saab seal tööd üheksa inimest, neist enamik ümbruskonnast.



Samuti on oluline, et kogu kompleks pakub silmailu ka niisama uitajale.


Kui Rakveres asuv veekeskus koos oma spaateenustega pakub linnakeskkonnas rohkem melu ja meelelahutust, siis Vihula mõisas asuv püüab just rahuarmastavaid kliente, kes soovivad lõõgastuda looduses, kuid samas teha seda luksuslikult. Ning uued teenused loovad ööbimisele lisaväärtusi.

Kindlasti püütakse Vihulas kõiksuguseid konverentsikorraldajaid. Läinud nädalavahetusel olidki seal aktsioonis pangatöötajad.

Ja kui kunagi särurattad jälle veerema lükatakse, võib kindel olla, et Viru Säru kolib Vihulasse ehk oma koju tagasi, sest sealt see väärikas folkloorifestival kunagi alguse sai ja seal tema õige koht ka on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles