Asutused-omavalitsused ostavad ühishankega 700 talverehvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid.
Talverehvid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Riigihangete Keskuse korraldatud sõidu- ja veoautode rehvide ostmise ühishanke võitis OÜ Tambov, kellelt kohalikud omavalitsused ja riigiasutused ostavad kokku 700 talverehvi.

Riigihangete Keskuse juhatuse liikme Margus Lantini sõnul ostetakse umbes 14 eri marki Michelini ja Bridgestone'i rehve ning seetõttu ta konkreetseid hindu välja tuua ei saa, kuid keskmiselt saavad ostjad talvekummid kätte jaehinnast 35-40 protsenti soodsamalt.

Autorehvide ühishankes osales kaitseministeerium, põllumajandusministeerium, keskkonnainspektsioon, tööinspektsioon, RMK, samuti mitmeid väiksemaid kohalikke omavalitsusi ja asutusi, näiteks Noarootsi vald, Alatskivi vald, Kiigemetsa kool, sihtasutused Narva kiirabi ja Tallinna kiirabi.

Lantini sõnul on kulude kokkuhoidmist võimaldavad ühised ostud Eestis siiani veel paljuski kasutamata võimalus. Ta tuletas meelde, et ühishanke korraldamise kulud kannab pakkuja.

Lantini sõnul peaks ühishangetes osalema rohkem avaliku sektori asutusi, sest sellest võidavad nii suur ministeerium kui ka väike kohaliku omavalitsuse asutus.

Selle aasta lõpus kavandab Riigihangete Keskus korraldada ühishankeid reisiteenustele, sideteenustele, sõidu- ja veoautode suverehvidele, samuti koopiapaberi ja kontoritarvetele, kütustele ning kontorimasinatele ja nende kulumaterjalidele.

Rehvide ühishange hakkab toimuma regulaarselt igal kevadel ja sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles