Antropovi rahaskandaal kriminaaluurimist kaasa ei too

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland ja Robert Antropov kehastusid viimaste riigikogu valimiste valimiskampaanias ühel üritusel Marilyn Monroe'ks ja Elvis Presley'ks.
Kristiina Ojuland ja Robert Antropov kehastusid viimaste riigikogu valimiste valimiskampaanias ühel üritusel Marilyn Monroe'ks ja Elvis Presley'ks. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu reformierakondlastest liikmete Robert Antropovi ja Jaanus Rahumägi valimiskulude maksmise tõttu puhkenud skandaal riigiprokuratuuri otsusel kriminaaluurimist kaasa ei too.


Riigiprokuratuuri teatel analüüsis prokuratuur koos kaitsepolitseiga viimasel nädalal meedias tõstatud küsimusi seoses Rahumägi ja Antropovi valimiskampaania kulude hüvitamisega. Selle käigus analüüsiti dokumente ja muud infot, mis pärinesid meediast, osapooltelt ja juhtumiga seotud äriühingutelt.

"Riigiprokuratuur jõudis järeldusele, et kriminaalmenetluse alustamine karistusseadustiku väljapressimist käsitleva paragrahvi järgi ei ole põhjendatud, kuna sellele viitavaid tunnuseid läbitöötatud teave ei sisaldanud," teatas riigiprokuratuur.

Samuti ei ole riigiprokuratuuri kinnitusel võimalik alustada kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb erakonnale tehtava anonüümse, varjatud või juriidilise isiku annetuse vastuvõtmist, kuna viiteid paragrahvis sätestatule pole.

Lisaks lükkasid esitatud dokumendid ümber ka osad meedias avaldatud väited. Näiteks ei ole 2007. aasta veebruaris Quelle OÜ teinud ühtegi ülekannet skandaali keskmes olevale reklaamifirmale Droom, märgib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles