Remont Haljala-Võsu maanteel venib

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere-Haljala tee remondi maksumuseks kujuneb 38 miljonit krooni.
Rakvere-Haljala tee remondi maksumuseks kujuneb 38 miljonit krooni. Foto: Meelis Meilbaum

Haljala-Võsu maanteel alustatud teetööd on esialgu kavandatust pikemaks veninud, sest vihmased ilmad seadsid oma tingimused ning raskendasid ehitajate tööd.


Septembri keskpaigas alustatud ulatuslikud remonditööd pidid esialgsete plaanide järgi lõppema 31. oktoobriks, kuid pideva saju tõttu on graafikust veidi maha jäädud.

Ida regionaalse maanteeameti ehitusosakonna juhataja Rein Kuusk ütles, et keegi ei uskunud, et ilmad nii viletsaks lähevad, nagu need oktoobrikuus olid.

ASi Nordecon Infra projektijuhi Marko Metsa sõnul raskendavad tööd lisaks vihmale ka miinuskraadid.

Praegu käib põhitee asfalteerimine, mistõttu on paigaldatud foor, mis ühel teelõigul liiklust reguleerib. Eile oli jäänud asfalteerida veel umbes kilomeetri pikkune lõik, millega peab valmis saama 5. novembri õhtuks.

Põhiteelt mahasõidud ja bussiooteplatvormide ääred peavad tehtud olema 13. novembriks, samal ajal tehakse teepeenraid. Haljala-Võsu maantee saab uue asfaltkatte 5,6 kilomeetri ulatuses.

Lõplikult peaksid planeeritud tööd valmis saama 16. novembriks. Vaid teemarkeering jääb kevadeks, sest ilmad ei luba seda praegu teha, rääkis Rein Kuusk.

Ehitusosakonna juhataja tunnistas, et töödega on tõepoolest natuke hiljaks jäädud, kuid seda seepärast, et hange jäi natuke hiljaks.

Samas avaldas Kuusk lootust, et kõige vajalikuga jõutakse valmis ikka enne talve tulekut.

"Talv tuleb alati ootamatult," lausus Marko Mets. Rein Kuuse sõnul jääb kogu talveks remonditaval teelõigul kehtima kiirusepiirang 70 km tunnis, sest seda nõuab liiklusohutus.

Väiksemat laadi remonditöid tehti eile ka Kadrina viaduktil, kus parandati veeviimarit - süsteemi, mille abil juhitakse pealesõitudelt vihmavett ära. Kuuse ütlusel lootis ehitaja tööd hiljemalt tänaseks lõpetada.

Kunda teel seiskuvad tööd novembri lõpus

Kevadel Kunda teel alanud remondi esimese etapi tööd saavad valmis 20. novembriks. ASi Nordecon Infra objektijuht Andrei Anissimov ütles, et praeguseks on Talter lõpetanud tööd Kundast Essu poole viival seitsme kilomeetri pikkusel teelõigul. 1. aprillil tööd jätkatakse, siis liigutakse Põdruse poole edasi.

Pooleli on veel Muuga silla ehitustööd ja kraavi kaevamine. Ka Anissimov mainis selleaastast kehva ilma, mis ehitajaid segas.

"Ilmaolud dikteerisid oma reeglid, mida pidime arvestama, aga saime edukalt hakkama ja praegu on kõik korras," kinnitas objektijuht.

Sarnaselt Haljala-Võsu maanteele jääb ka Kunda teel talvel kehtima kiirusepiirang 70 km tunnis.

Päris valmis saadakse töödega Kunda teel järgmise aasta juuni lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles