Toomas Väinaste lükkab raskuste jutu ümber

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väinaste.
Toomas Väinaste. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vinni vallavanem Toomas Väinaste pole nõus Eesti Päevalehes kajastatuga, kus kirjutati, et Vinni vald on rahalistes raskustes.


9. novembri Päevalehes kirjutati kohalike omavalitsuste (KOV) rahalistest raskustest. Artiklit ilmestas graafika, mis tõi välja kümme sellel aastal rohkem kulutanud kui teeninud omavalitsust. Üks neist omavalitsustest oli Vinni vald.

 Väinaste selgitas, et artiklile lisatud tabel sisaldas eksitavaid andmeid.

"KOV raamatupidamise kuuaruanne, mis läheb rahandusministeeriumile maavalitsuse kaudu, näitab küll sissetulekuid ja väljaminekuid, kuid ei kajasta tegelikku olukorda," ütles Väinaste.


Kui omavalitsus on saanud Eesti riigilt või europrojektidest ehituseks 30 miljonit krooni, siis aruandluses see kajastub küll kulude poolel, aga tulude poolel mitte. Tegelikult sai omavalitsus hoopis raha juurde, mitte ei ole üle kulutanud, tõi Väinaste näite.

Selleks, et välja tuua mingeid näitajaid, peaks vallavanema sõnul tundma omavalitsuste raamatupidamise ja aruandlussüsteemi.

"Siit järeldus - mida Juku pole õppinud, seda Juhan ei tea," ütles Toomas Väinaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles