Lääne-Virumaal hukkus auto rataste all helkurita jalakäija

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Peeter Langovits.

Täna varahommikul sai Lääne-Virumaal pimedas sõiduteel helkurita liikunud jalakäija autolt löögi, mille järel jäi teise auto rataste alla ning suri sündmuskohal.

Täna kella 6.25 ajal juhtus Lääne-Virumaal Rakvere vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 173,5 kilomeetril liiklusõnnetus, kus helkurita jalakäija 37-aastane Jaanus sai löögi Haljala suuunas sõitnud veoautolt Volvo FH12, mida juhtis kaine juhtimisõigusega 38-aastane Aigor.

Pärast veoautolt saadud lööki teele lamama jäänud jalakäijast sõitis üle ka sõiduauto Opel Sintra, mida juhtis kaine juhtimisõigusega 40-aastane Marek.

Liiklusõnnetuses saadud vigasutuste tagajärjel suri 37-aastane Jaanus sündmuskohal.

Ida Politseiprefektuuri Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Ain Kruuse sõnul on kurb tõsiasi, et inimesed alahindavad enda nähtavaks tegemise vajalikkust liikudes pimedas sõiduteel.

«Tuletan siinkohal meelde, et liikluses jalakäijana osaledes on meist igaüks kohustatud pimedal ajal end nähtavaks tegema. Muretsege endale ja oma lähedastele helkurid ning kandke neid, et säästa elusid,» ütles Ain Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles