Lääne-Viru noored triatleedid noppisid eduka aasta vilju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Suurkivi.
Mart Suurkivi. Foto: Jüri Suurkivi

Eesti Triatloni Liit võttis hooaja kokku nädalavahetusel Maardu mõisas peetud pidulikul lõpuõhtul, kus teiste hulgas tunnustati Lääne-Virumaa edukaid triatleete.


Kolme vastupidavusala - ujumist, jalgrattasõitu ja jooksu - hõlmava triatloni harrastajaid on Lääne-Virumaal rohkesti kõikides vanuseklassides alates lastest ja lõpetades veteranidega. Lisaks on neid, kes võistlevad rattasõitu ja jooksmist ühendaval duatlonil.


Suvi läbi Eesti eri paigus etappidena peetud triatloni Eesti karikavõistluste kokkuvõttes tuli Lääne-Virumaale koguni neli esikohta. Meesjuunioride seas oli kuue osavõistlusega sarjas kogutud 275 punktiga kindel võitja neljandat aastat triatlonit treeniv Kadrina keskkooli abiturient Mart Suurkivi, kes esindab Tabasalu triatloniklubi (TK).

Kolm noort koondises

Noormeeste B-vanuseklassis troonis punktitabeli tipus mitmekülgne rakverlasest spordimees Markko Etverk (Vinni Vaba Aja Keskus), neidude A-vanuseklassis võitis esikohakarika tema klubikaaslane, Rakvere reaalgümnaasiumis õppiv Kaidi Kivioja.

Kõik kolm on tänavused Eesti meistrid oma vanuseklassis ning noortekoondisega esindanud Eestit rahvusvahelistel võistlustel. Nii olid suvel väga kõrge tasemega Ungari meistrivõistlustel stardis Markko Etverk ja Kaidi Kivioja, kes mõlemad tulid 16. kohale. Euroopa meistrivõistlustel duatlonis kaasa löönud Mart Suurkivi sai elu suurimal jõuproovil 33. koha.

Rootsis põhjamaade meistrivõistlustel osalenud Kaidi Kivioja naasis AS-klassis viienda kohaga, laste C-klassis olid esikolmikus õed Kallased, võidu võttis oma vanuseklassi Eesti meister Laura Kallas, kes hooaega kokkuvõtval üritusel tõi karikasarja kokkuvõttes maakonda neljanda esikoha.

"Rõõmu teeb, et Lääne-Virumaal on nii palju tublisid noori triatleete, tahan tunnustada ja tänada treener Gunnar Tõnningut, kelle käe all need noored innukalt ujumist harjutavad," kommenteeris läänevirulaste panust Eesti Triatloni Liidu peasekretär Tiina Pallas.

Tema sõnul on kolm Lääne-Viru noorsportlast - Marko, Kaidi ja Mart - saanud kutse treeningkogunemisele, mis toimub märtsikuus Hispaanias. Tosina sportlasega laagrit juhendab nimekas sportlane, suvel M40-klassis Euroopa duatlonimeistriks kroonitud treener Margus Tamm, kes on lõppeval aastal jaganud näpunäiteid ka Mart Suurkivile.

"Saadame oma noori meelsasti rahvusvahelistele jõuproovidele, et nad saaksid oma võimeid laiemas ringis võrrelda ja harjutamiseks uut indu juurde," lisas Pallas.
Alaliidu peasekretär on tänulik kõikidele aktivistidele, kes löövad kaasa Lääne-Virumaal peetavate triatloni- ja duatloni­võistluste korraldamisel. Nii nagu varasematel aastatel, avab Eesti 2010. aasta duatlonisarja Rakvere osavõistluse, mis peetakse 17. aprillil.

Hulgaliselt esikolmikukohti


Lisaks esikohasaajatele tunnustati Maardu mõisas neid, kes hooaja kokkuvõttes esikolmikusse mahtusid. Nii oli Lääne-Virumaalt C-vanuseklassis oma õe Laura järel teine Rahel Kallas (mõlemad Tabasalu TK).

Noorte B-klassis oli samuti teine Relika Toome (Vinni VAK), D-klassis sai teise koha Mari Miilpalu (Vinni VAK) ja kolmanda Eleri Etverk (Vinni VAK), naiste põhiklassis oli kolmas rakverlanna Terje Trasberg (21 CC).

Duatloni neljaetapilise sarja kokkuvõttes olid tabeli tipus taas Mart Suurkivi, Markko Etverk ja Laura Kallas, lisaks oli naisjuunioridest võidukas suusataja Kelli Floren.

Teisele kohale duatloni punktitabelis platseerusid Rahel Kallas, Eleri Etverk, kolmanda koha said Joel Paap poiste C-klassis, Karin Kallas tüdrukute B-klassis ja Kaidi Kivioja A-klassis.

ESIKOHAD

Eesti 2009. aasta triatlonihooaja parimad läänevirulased:
• Kaidi Kivioja
• Markko Etverk
• Mart Suurkivi
• Laura Kallas (pildil)


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles