Vihula mõisa ökospaa võimaldas töö pikaajalistele töötutele

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Väikeses Vihula külas mõisas ökospaa avamine oli kui kingitus, sest kümnest tööd saanud inimesest mõni oli olnud juba viimased viis aastat töötu.


Ajal, mil töötukassa igareedene statistika annab teada, mitu tuhat inimest sel nädalal töö kaotas, pakkus ettevõte, mis väikeses Vihula külas mõisakompleksis ökospaa avas, tööd kümnele inimesele, sealhulgas Ivikale (45), Leale (46) ja Kristile (25).

Enne spaasse tööle saamist oli Ivika (45) töötanud turismiga tegelevas firmas administraatori-perenaisena, kuid koondati ning oli töötu kaheksa kuud. Lea (46) oli varem kaubandustöötaja, ja on viimased viis aastat tööta olnud.

Ivika jaoks oli see kui paratamatus ja ta võttis ennast kohe töötuna arvele ning käis iga kuu töötukassas töövahenduskonsultandi juures. Iga kord töötukassa uksest sisse astudes ja nähes kõiki töö kaotanuid, mõtles ta ikka, kui palju on neid inimesi, kes on temaga sarnases olukorras.

Lootust uus töökoht saada Ivika siiski ei kaotanud, kuigi ta selle kaheksa kuu jooksul ei leidnud ainsatki vaba töökohta, kuhu võinuks kandideerida.

Ivika sissetulekuks oli töötu abiraha, millest mõnigi kord puudu tuli. Õnneks oli abikaasal töö ja lapsed juba täiskasvanud, ka polnud vaja maksta kodulaenu või autoliisingut, millega paljud töötud maadlema peavad.

Kõige raskem aeg oli Ivika sõnul sügisel, septembris-oktoobris. Oktoobris vähenes ka makstav abiraha. Oma päevade sisustamiseks tegeles Ivika kodu- ja käsitööga.

Helgemaks läks olukord tema jaoks, kui ta CV-keskusest leidis tööpakkumise Vihula mõisa ökospaasse, pärast teeneteloo teele saatmist tekkis väike lootus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles