Tapa koolinoored valmistavad jõulurõõmu töötutele ja raskustes peredele

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud.
Jõulud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tapa gümnaasiumi üheksandad klassid tahavad teha jõulude ajal midagi meeldejäävat nende inimeste heaks, kelle võimalused on teistest väiksemad.


"Meie eesmärk on kinkida jõu­lurõõmu abivajajatele.


A-klass tegeleb jõulude paiku pika­ajaliste töötutega, meie aga aitame raskustes peresid," kirjutavad Tapa 9b klassi noored.



Vähekindlustatud peredele korraldatakse jõulupidu, kuhu on oodata ka jõulutaati kingikotiga.



Noored märgivad kirjas, et peo kava seatakse kokku nii, et tegevust oleks igal vanuserühmal. Meelelahutuse hulka kuuluvad kontsert, näidend ning külla tulevad selgeltnägija ja mustkunstnik.



Lastega tegelevad päkapikud ja avatud on töötoad.


Pikaajaliste töötute projekti ühe eestvedaja, 9a klassi õpilase Asko Meose sõnul on neilgi plaanis abivajajad kokku kutsuda ning neid rõõmustada toreda programmiga.



Üheksandikud on tänulikud kõi­gile headele inimestele ja ettevõtjatele, kes jõuluvana kingikoti täitmisele kaasa aitavad.



Pak­kide valmistamisel kuluvad ära ka mitteriknevad toiduained, eluks vajalikud tarbeesemed, tööriistad, raamatud ja muu selline.



Üheksandate klasside heategevusprojekt saab teoks koostöös valla sotsiaalosakonnaga.



"Sotsiaalnõunikuna suunan noori - kirjutasime ühiselt heategevusprojekti koos tegevuskavaga. Minu poolt on vajadusel noorte nõustamine ja toetamine, nendega koos arutamine, kuidas midagi paremini teha," rääkis Tapa valla sotsiaalnõunik Ene Augasmägi.



Sotsiaalosakond saadab ka peredele ja pikaajalistele töötutele kutsed jõulupidudele. Heategevusprojekti teokstegemisel on abiks veel MTÜ Jeeriko ja MTÜ Tapa Lastekaitse Ühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles