Uus mood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Leppik
Kristi Leppik Foto: Meelis Meilbaum

Taaskasutus on moes. Miks?


Meid riivanud pisuke kitsikus on toonud moodi taaskasutuse. Milline eluterve mood!


Ja igal moel on õnneks lugematuid järgijaid, kes ei küsi miks ja kuidas. Nad lihtsalt järgivad, sest kõik teevad nii ... ja jumalale tänu, taaskasutus on moes ...

Matkides välist, jõuame ehk asja tuumani. Kui uus, veel kuumem mood ei tapa võimalust ...

Nii ...?
Energiad tuleb liikuma panna, et ellu võiks tulla suurem tasakaal. Kui hoiame kinni millestki, mida ei vaja, tekitame ise vabatahtlikult ummistusi, sest selle arvelt jäävad tõelised vajadused, unistused, lootused täitumata.

Sina annad ära selle, mida enam ei vaja, tehes nõnda heateo nii iseendale, sest nüüd on ruumi tulla kõigel uuel, mida oled juba ammu igatsenud, kui kellelegi, kes just seda heategu ootas.

Kõige eest, mis me saame, tuleb meil midagi vastu anda, et kõiksuses säiliks tasakaal.
Kui homsest prooviks nii, et iga uue tulles loobume vähemalt ühest vanast?

Kas asju on siis nii palju?
Me ei vaja ju kõike, millest kinni hoiame, aga kellelgi on tarvis just seda, mis meil on üle.
Inimene ja asi. Asi ja hing. On siin seost?

Tarbime - tüdime. Mida kergemini tuleb, seda kergemini läheb - kuhu lähevad asjad, mida enam ei vaja? Kas me võiksime neile uusi elusid anda, seni kuni kogu potentsiaal on ammendunud?

ELURING. Lõputute elude lõputu ring. Või meeldiks meile pigem silmad-kõrvad kinni panna ja raisata, kuni kogu potentsiaal on ammendunud. Kas me ise ei olegi see maailm, mida raiskame?

Asjade hingestamine. Ümbritsevale maailmale omaenese hinge andmine. Mis loo jutustaksid sulle sinust enesest asjad, mis sind ümbritsevad? Kui vaid saaksid ... Kui vaid oskaksid kuulda-näha ...

Oli aeg, kui asjadel oli hing. Asju oli vähe, aga neil oli hing. Täna ei jõuaks parimagi tahtmise korral kõike tohutu kiirusega mööduvat hingestada.

Või kui, siis mis maailm võiks kangastuda? Vaenulik õudukate ilm, kus kogu elutu kraam ootab salakavalalt hingetust teeseldes hetke, et meid ootamatult rünnates lämmatada?

Pikendades asjade elu, pikendame me äkki oma elu. Andes asjadele uusi võimalusi, anname uusi võimalusi ehk endalegi?

Ole tervitatud, uus mood, kes sa õpetad meid taas hindama, hingestama ja mõtestama maailma meie ümber.

Küsimused. Küsimused. Küsimused. Aga vastused?
Lootus jääb!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles