Giidikonkurss “Käsmurääkija” ootab osalejaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade merele Käsmu meremuuseumi kaldalt.
Vaade merele Käsmu meremuuseumi kaldalt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

2008. aasta aprillis toimus Viru rabas giidikonkurss "Viru raba rääkijad", selle aasta aprillis Sagadi mõisa juures "Sagadi mõisarääkijad", nüüd on tulekul kolmas giidikonkurss "Käsmurääkija".


Merejutud, kaptenite lood, mereäärsed metsajutud, Mohni saar, Kuradisaar, Mädalaht, Käsmu laht: see kõik on vaid väike valik sellest, mida võiks rääkida üks giid Käsmu külas ja Käsmu poolsaarel.



Oktoobriks sai kokku uue giidikonkursi üsna arvukas žürii, mille tööd juhib Käsmu meremuuseumi peremees Aarne Vaik.



Käsmu giidikonkurss koosneb kahest osast, eeltööst ja lõppvoorust. Eeltöö on kuni viis lehekülge pikk kirjatöö Käsmu ja Käsmu poolsaare teemal, lõppvoorus antakse igale osalejale aega 45 minutit, et Käsmut ja muud Käsmuga seonduvat tutvustada.



Lähteülesandeks on kindel marsruut, mis on kõigile ühesugune. Mida võistleja räägib, kuidas oma esinemisaja sisustab ja etteaste üles ehitab, on iga osaleja vaba valik.



Eeltööde esitamise tähtaeg on 20. märts, kuus paremat hõigatakse välja 1. aprillil ning lõppvoor toimub Käsmus 24. aprillil.



Eeltööd tuleb saata aadressil

marek53@hot.ee

. Samal aadressil ja ka telefonil 3220662 saab infot giidikonkursi kohta, samuti konkursile registreeruda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles