Teisipäevast võib minna Peipsi järve jääle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järvele minek on keelatud laupäevast.
Peipsi järvele minek on keelatud laupäevast. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kirde piirivalvepiirkonna ülem tühistab teisipäevast jääle mineku keelu Peipsi järvel, Narva veehoidlal on jääleminek aga endiselt keelatud.


Piirivalve palub kõigil järvele minejatel kindlasti registreerida oma väljumine järvele lähimas piirivalvekordonis ning järgida kehtestatud nõudeid. Registreeruma peaksid ka need, kes plaanivad alla ühe kilomeetri pikkust jääretke.

Peipsi järve jääl tohib minna kuni nelja kilomeetri kaugusele kaldast. Jääle minek on lubatud ainult jalgsi. Jääle ei tohi minna lumesaanide, omvalmistatud lumesõidukite, mootorrataste, autode ja traktoritega.

Peipsi järvel on jää paksus 10-15 sentimeetrit. Läänekaldal on jää tasasem, põhjakaldal on suured rüsijää väljad ja liikumine on raskendatud.

Jääolud Narva veehoidlal on eluohtlikud ja seal on jääle minek keelatud.

Kalastajatel soovitab piirivalve arvestada ilmastikutingimustega ning järvele minnes selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade.

Info jääolude kohta ja piirivalvekordonite kontaktandmed on saadavad piirivalveameti kodulehelt http://www.pv.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles