Maanteeinfokeskus hoiatab libeduse eest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedus. Foto on illustratiivne
Libedus. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna pärastlõunal enne kella nelja olid sõidujäljed põhi- ja suurematel tugimaanteedel peamiselt lumevabad, kuid kohati libedad.

Libedaid lõike oli Tallinna-Tartu maanteel Jõgeva ja Tartu maakonnas ning Jõhvi-Tartu-Valga maanteel Ida-Viru maakonnas, teatas maanteeinfokeskus.

Sõidujälgede vahel ja teede laiendustel oli soolalumesegu. Soolalumised olid ka Valga maakonna suuremad maanteed, Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee Lääne-Viru maakonnas ja Tallinn-Narva maantee Ida-Viru maakonnas.

Tallinnast väljuvatel eraldusribaga maanteedel olid teised sõidurajad lumised. Põlva maakonnas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel esines sõidujälgede vahel jääkonarusi. Parem oli olukord Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Rapla ja Pärnu maakonnas, kus teekate oli peamiselt soolamärg ja soolalund leidus tee teljel. Lumised ja libedad olid kõrvalmaanteed.

Ida-Eestis sadas hooti lund ja lagedatel paiguti tuiskas. Teepinna temperatuure mõõdeti -1 kraadist Pärnu maakonnas kuni -4 kraadini Ida-Viru maakonnas.

Maanteeinfokeskus manitseb arvestama liikluses võimaliku libedusega ja soovitab valida talvetingimustes sobiv sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles