Öösiti suusaradu rikkuvad autojuhid ajavad spordisõpradel harja punaseks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autodega on suusarajale tungitud nii maaülikooli parklast kui ka Tähtvere dendropargi suusaradade alguspunktist (pildil).
Autodega on suusarajale tungitud nii maaülikooli parklast kui ka Tähtvere dendropargi suusaradade alguspunktist (pildil). Foto: Ove Maidla.

Tartu suusasõbrad on viimastel päevadel tulivihased. Kes on need huligaanid, kes käivad öösiti maasturitega Tähtvere dendropargi suusaradu segi pööramas?


Harrastussportlane Rasmus Mägi kirjutab: «Niisiis - armas motospordi huviline! Püüan sulle arusaadavate võrdluste abil selgitada, mida sa tegid. Maksimaalselt 15 minutit sinu rõõmu rallida mööda suusaradu ei võimalda sadadel suusasõpradel mitu nädalat, aga sõltuvalt ilmast, võibolla ka kauem normaalselt oma meelisspordialaga tegeleda. Analoog automeeste maailmast võiks olla näiteks see, kui mingi õnnetu inimene torkaks öösel läbi saja tänaval seisva auto kummid. Mõtle, mis tunne sul oleks, kui sinu džiibi neli rehvi on ühel hommikul läbi susatud? Suskaja sai 10 sekundit tegutsemislusti.»



Sihtasutuse Tähtvere Puhkepark juhataja Jane Jakobsoni sõnul on autoga rajale tungitud lausa kahel korra. Esimesel korral pressis seni tabamata maasturijuht end suusarajale ööl vastu 26. detsembrit Kreutzwaldi tänava poolt maaülikooli parklast. Masinaga sõideti seni, kuni läbi paksu lume enam edasi ei pääsenud ning pöörduti tagasi.



Teisel korral püüdis keegi väiksema maasturi või sõiduautoga ööl vastu 28. detsembrit rada mööda sõita Dendropargi alguses, seal, kust suusarada algab.



Mõlemal korral on rajameister püüdnud suusaradu taas suusatamiskõlbulikuks muuta. Seega treenida radadel praegu saab.



Jakobson lisas, et seni ei ole puhkepark ja politsei leidnud tunnistajaid, kes võiksid kinnitada, kes rajal käis. Kahjuks ei takerdunud ükski rajarikkuja ka lumme, vastasel juhul oleksid huligaanid juba teada.



Autodega ei ole Jakobsoni kinnitusel varem suusarajal sõitmas käidud. Küll aga mootorsaanidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles