Repliik: Avatud uks puhtasse tuppa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdu Toomla.
Valdu Toomla. Foto: Arvet Mägi

Täna õhtul astume üle läve. Meid ootab uus puhas valgusküllane ruum. Paljudele esimene ja enamikule mitmekümnes. Täna öösel pärast rakettide sära ja vahuveiniklaaside kõlinat teeme seal toas oma esimesed sammud. Astume üle uksepaku - kes uljalt, kes hiilides, kes roomates, kes poristes saabastes, kes toasussides.


Selja taha jääb ruum, kus me viibisime viimased 365 päeva. Maha jääb isiklik tuba koos aasta jooksul tehtud tegudega - heategudega ja sigadustega -, mälestustega. Kellelegi jäävad sellest toast helged mälestused, keegi ei taha sellest toast enam midagi teada. Ja osa enam uut ust ei ava - nendele jäi see tuba viimaseks.



Täna täpselt aasta pärast ootab enamikku meist jälle uus puhas valgusküllane ruum. Praegu me veel ei tea, mille me aasta pärast maha jätame: kas heas korras hubase kambri või hoopis prügimäe. See sõltub peamiselt meist endist. Edu kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles