Tänavune Utria dessant tõotab tulla eelmistest raskem

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utria dessant 2008.
Utria dessant 2008. Foto: Ants Liigus

Sellel reedel ja laupäeval toimuv 12. Utria dessant tõotab tänu ilmaoludele tulla raskem kui eelmised.

Erna seltsi presidendi Meelis Rätsepa kinnitusel ei ole nii rohke lumega Utria dessanti kunagi toimunud, teatas Erna selts.

«Tuleb põnev võistlus, katsumus nii võistlejatele kui ka vastutegevusele,» ennustas Rätsep.

Juba maha sadanud lumele lubab ilmaennustus võistluste toimumiskohta Vaivara valda Ida-Virumaal lumelisa, mis suurendab võistlejate eksimisvõimalusi ja muudab liikumise trassil aeglasemaks. Meelis Rätsapa sõnul võib ilma tõttu käiku minna ka «plaan B» ehk kontrollpunktide vahelise vahemaa läbimist tuleb pikendada.

Tänavusel Utria dessandil osaleb 12 võistkonda: Kõrgem Sõjakool, Kuperjanovi ÜJP, Kirde KRK ja Põhja KRK (naised), Piirivalve ning kaks võistkonda Kaitseliidu Harju ja Järva malevast, 1 võistkonnaga on trassil Kaitseliidu Alutaguse, Tartu ja Tallinna malevad. Vastutegevust teostab Kaitseliidu Alutaguse malev.

Reede hommikul kell 08.00 algava võistluse kohtunikud on Rootsi ja Soome ohvitserid, peakohtunik aga USA armee atašee Eestis kolonelleitnant Rober Schaefer.

Erna seltsi, Kaitseliidu ja Vaivara valla korraldatav Utria dessant 2010 lõpeb laupäeval finišiga Narva-Jõesuu Kuursaali juures, võistlejate autasustamine toimub
laupäeval kell 17.00 Sinimäe koolis.

17.-18. jaanuaril 1919 a. toimunud Utria dessant oli Eesti mereväe suurim dessantoperatsioon Vabadussõjas, eesmärgiga toetada maavägede liikumist Narva
vabastamisel punavenelastest. Dessandis osales 6 Eesti mereväe laeva eesotsas suurtükilaevaga Lembit. Operatsioonis osales Dessantpataljon 400 mehega ja 600
Soome vabatahtlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles