Vastukaja: Vabandust, kui sellel pildil on kõik õigesti

, Haljala vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal teemal: Virumaa Teataja 24.09.2013 “Fuh, vastikud probleemid – kust te tulite?”

Põhiseadusest tulenev vabadus sätestab, et igaühel on õigus vabalt levitada ideid, arvamusi, veendumusi ja muud informatsiooni sõnas, trükis, pildis või muul viisil ja seda olenemata vanusest või ametist. Olen ajakirjandusvõrgustiku järelehüüetest või muudest kommentaaridest valdavalt ja teadlikult alati kõrvale hoidunud, küll aga lubanud seda endale aeg-ajalt Facebooki konto abil ja oma nime alt. Ka seekord, kui väljendusin liiga emotsionaalselt ängist, mida tolereerime silmakirjalikult enda ümber igapäevaselt, olgu siis tegemist mis tahes mastaapi omavalitsuse avaliku ruumiga. Minu mure oli seotud olukorraga, mille tunnistajaks on lapsed, kes koolist koju minnes seda pilti peavad taluma, või külalised, kes seda võib-olla uueks vaatamisväärsuseks loevad. “Midagi on sellel pildil ehk valesti?”

Probleem, millele ei näi leiduvat head ega ühest lahendust. Avaliku korra eeskirja järgi saab fikseerida väärteo ja määrata karistuse ning seejärel ühekordse sotsiaaltoetuse abil see kustutada. Suletud ring, kus üks käsi annab ja teine võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles