Õpetajad annavad muusikapäevakontserdi

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika.
Muusika. Foto: Internet

Rakvere muusikakool korraldab pühapäeval, 6. oktoobril kell 15 Rakvere Gümnaasiumi saalis X Üleriigilise Õpetajate Muusikapäeva galakontserdi.

Esinema tulevad muusika- ja kunstikoolide õpetajad üle Eesti – Tallinnast Võruni ja Narvast Märjamaani, muidugi ka Rakvere omad muusikud. Oodata on ligi kolmetunnist kontserti.

Kuulata saab muusikat J. S. Bachist kuni kaasajani, lisaks ka rahvamuusikat. Mängitakse tšellot, lõõtspilli ja rahvakannelt, fagotti, saksofoni ja torupilli, muidugi ka klaverit ja seda kahel, neljal ja koguni kuuel käel.

Tegemist on Eestis ainulaadse ja üleriigilist tunnustust leidnud üritusega deviisi all “parim õpetaja on mängiv õpetaja”.

“Muusikud esinevad tasuta ja sõidavad kohale omal kulul, peale kontserti aga tähistatakse muusikakoolis ühiselt nii muusika- kui õpetajate päeva. Esinejate hulgas on nii vanu tuttavaid kui ka esmakordseid osavõtjaid, nii professionaalseid kui ka rahvamuusikuid. Tasub tulla kuulama, kindlasti leiab iga kuulaja midagi endale meelepärast,” ütles Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.

Kontserdile sissepääs on tasuta. Tulla ja minna võib igal ajal (muidugi mitte mängimise ajal).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles