Juhtkiri: Parkimisanarhia väikelinnas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tundub, et Rakvere on eriline linn, sest siin võib igaüks parkida oma sõiduki sinna, kuhu heaks arvab, sest tõenäosus, et keegi trahvi teeks või lausa sõiduki teisaldaks, on üliväike.


Politsei on välja pakkunud, et Rakvere peaks analoogselt mitme teise linnaga kehtestama oma parkimiskorra, mis annaks õiguse valesti parkijate suhtes sanktsioone rakendada linnaametnikel või firmal, kellega linnavalitsus vastava lepingu sõlmib.

Teadupoolest on linnaametnikel õigus heakorra vallas sanktsioone rakendada, kuid ometi seda eriti aktiivselt ei tehta.

Rakvere kesklinnas Laial ja Parkali tänaval on lubatud pool tundi parkida, aga reaalsus on see, et autod seisavad tunde ja kedagi ei näi see huvitavat. Pargitakse ülekäiguradade ette või isegi lausa ülekäiguradadele, pargitakse ristmike ette või isegi otse ristmikele.

Politseil pole aega nii väikeste asjadega tegelda. Aga pisike asi kasvab üha suuremaks ja suuremaks ning tulemuseks on tavaliselt kaos.

Rakveres on paraku tänavaid, kus ei saagi mõistlikult parkida, näiteks kitsas Pikk tänav, kus on tihti juhtunud, et mõnel autol peegel või külg ära sõidetakse.

Eriti ilmekalt tuleb parkimisprobleem välja praeguse lumega, kus vaevu-vaevu mahuvad autod teineteisest mööda sõitma, parkimisest rääkimata.

Ja kuigi just lumerohke talv on parkimismured iseäranis teravalt esile toonud, on need tegelikult aasta ringi. Suvel ehk isegi rohkem, sest siis on liikvel oluliselt rohkem autosid.

Liikluskorralduses on ka selget ebaloogilisust - meie enda toimetuse akna taga võib ühel jupil parkida paralleelselt kõnniteega, samas kõrval kohe poolpõiki, mis tekitab segadust.

Ja lihtsalt ülbeid autojuhte aitaks pisut taltsutada ehk nädalane kampaania, mil valesti pargitud autod tasulisse parklasse viidaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles