Tulkõ Rakvere njuujorgimuusigapuhvetisse!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Vabarna.
Jalmar Vabarna. Foto: Silja Kaigu

Ansambli Zetod esilauljana tuntud Jalmar Vabarna, kes eelmisel aastal esimest korda toimunud etnomuusika auhindade jagamisel tegi koos sõpradega puhta töö, jämmib koos kaastudengitega ka Viljandi Guitar Trios.


Hakatuseks - kelle käest kogu see pillimänguanne ja kena lauluhääl pärit on? Ja need kenad lokid kah.

(Muheleb.) Pillimängu-Anne. Kõlab nagu Baari-Paavo. No ärkasin ühel ilusal hommikul üles ja näed, oligi, seisis seal keset tuba.

Eks ma ikka pingutan. Kõvast pilliharjutamisest lähevad sageli juuksed lokki. Aga lauluhääle kohta ei oska ma miskit kosta.

Eesti rahvas tunneb sind praegu kõige paremini folkrokkpunkloori bändi Zetod frontman'ina? Palun seleta lugejale lahti, mis imeloom see folkrokkpunkloor on.


See on pigem iseloom. Kui lisad traditsioonilisele folkloorile ühe osa rokki ja ühe osa punki, siis võibki juhtuda, et saad mingisuguse miksi. Meie saime sellise, mida Zetod teevad.

Ja mis tunne on olla nii populaarse bändi frontman?
Pole kõige hullem. Masu ajal käib kah.

Kas sa pabistad enne kontserti või lähed lavale nagu julge hunt, rind juba enne rasvane?


Praegu ei pabista, ja samas tark ei torma.
Aga alati ootan, millal saan muusikat mängida inimestele, kes on kokku tulnud head muusikat kuulama.

Kas naisfännid liiga ei kipu tegema? (Sellele küsimusele ei pea vastama, kui see tundub kuidagi ... ee ... kroonikalik).

Ükskord tegid, aga siis olin algklassides ja mul polnud bändi kõrval.

Nüüd aga jatsust. Te tulete jaanuari lõpus esinema ka Rakvere Jazzukohvikusse Viljandi Guitar Trioga. Mis vahe on näiteks VGT-l ja maailmakuulsal California Guitar Triol? Või VGT-l ja Eestis tegutseval Weekend Guitar Triol.
No meie oleme neist poole nooremad.

Eelkõige ühendavad neid kolme kooslust kvinthäälestusega kitarrid. CGTs ja VGTs mängivad kõik seda pilli, WGTs ainult Robert Jürjendal.

Mõni sõna teie trio ajaloost.

VGT ühine liikumine sai alguse Viljandi kultuuriakadeemias tegutsevast kitarristuudiost. VGT edastab oma muusikat kvinthäälestusega kitarridel.
Selle isepärase häälestuse mõtles saunalaval higistades välja maailmakuulus kitarrist Robert Fripp.

"New standard tuning", nagu Fripp seda ise nimetab. Selle maaletooja on suurepärane kitarrist, õpetaja ja helilooja Robert Jürjendal, kes ühes trioga ka lavalaudadele astub.

Kvinthäälestusega kitarri puhul on tegemist täiesti omanäolise pilliga ja kõlad, mis sellest välja annab võluda, on vaimustavad. Esitame enamjaolt Jürjendali ja trioliikmete autoriloomingut ning sekka tuntuimate pärimuspalade arranžeeringuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles