Arvo Sarapuu võrdleb valitsust hullunud kaalujälgijaga

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu.
Arvo Sarapuu. Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige Arvo Sarapuu kirjutab Keskerakonna ajalehes

Kesknädal

, et valitsus käitub meeleheitlikult kärpides ja maksutõusudega lahmides nagu korpulentne daam, kes on pähe võtnud kolme päevaga piitspeenikeseks saada ja kasutab talje õigesse mõõtu ajamiseks kümme numbrit väiksemat korsetti.

Eesmärk justkui täitub, kuid daam kukub hingetult pikali.
«Varsti on samamoodi hingetud kogu riik ja rahvas. Aasta pärast ehk kõlistame valitsuse ponnistatud eurot, kuid sadadel tuhandetel inimestel pole vahet, mis vääring Eestis kehtib, sest taskus pole sentigi,» arutleb Sarapuu.

Sarapuu teeb Eesti põllumajanduse päästmiseks ettepanekuid. «Leian, et peame üle minema hektaripõhisele arvestusele; ajatama maksuvõlgu või andma maaettevõtjatele maksupuhkust; lihtsustama ja kiirendama PRIA-toiminguid; laskma konkurentsiametil koos kaubanduskettide ja tootjatega reguleerida toiduainehindu; leidma turgu toiduainete müügiks Euroopa Liidust väljapoole (Ukraina, Valgevene, Venemaa); soodustama mahetootmist, langetades siin käibemaksu, ning kutsuma üles kasutama eestimaist mahetoodangut koolitoiduks,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles