Feisbuk ilmutab rasterportreid

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraator Erki Kasemets.
Näituse kuraator Erki Kasemets. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Teatri fuajees avatud maalitudengite näitus "Feisbuk" esitleb kümmet näoraamatu pilti, kauguses kokkusulavat kaaslase portreed.


Näitus koosneb Eesti Kunstiakadeemia kolmanda kursuse kümne maalitudengi sügissemestri jooksul valminud ühest õppeülesandest, kus tuli maalida kaasõpilase portree.

Lähtematerjaliks loositi esmalt välja üksteise suurerastrilised mustvalged näofotod, millele maalijad lisasid kaaslast iseloomustavaid värve ja varjundeid.

"Välja on pandud kümne inimese pildid. Üritasin neist vähemalt ühte siis kohale saada, aga erinevatel põhjustel nad siia ei jõudnud," märkis näituse kuraator ja maaliüliõpilaste juhendaja Erki Kasemets.

Tavatult arvukas kursus jõuab kevadel õpingutega lõpule ning on valmis maalikunstnikud.

"Olen rääkinud nendega põhiliselt motivatsioonist, kuidas maalikunstnikuna edasi elada, aga andsin tasakaaluks ka mõne väga konkreetse ülesande - tuli teha kaasõpilasest fotokaga portree, viia Photoshopis häguseks," selgitas Kasemets.

Igaüks sai mustvalge pildi ja pidi maaima, ise värvid juurde mõtlema ja tegema ruutmeetri suuruse maali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles