Märtin: Grossi asendamine Tänakuga oli tiimi ühine otsus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin
Markko Märtin Foto: Karli Saul

Täna Soomes alanud Arctic Lapland ralli eel üllatas Eesti rallisõpru uudis, et Georg Grossi asemel võistleb seal hoopis Ott Tänak.

Koheselt tekkisid kuuldused, et Gross sai võistluse eel juhtunud avariis viga, ega saa seepärast rallil osaleda. Tiim lükkab aga need spekulatsioonid ümber.

«Georg on täiesti terve ja jälgib võistlust,» kinnitas tiimi juht Markko Märtin Postimehele. «Oleme meeskonnas nagu üks suur sõbralik pere ning nii otsustasimegi, et Tänakule tuleb siinsetel lumistel teedel võistlemine kasuks. Võru talverallil tuli tal hästi välja ning nüüd saab ta valmistuda Rootsi MM-ralliks.»

Esialgu oli Tänak Soomes kaasas mehhanikuna. Kuna Tänaku kaardilugejal Kuldar Sikul polnud põhjust Soome kaasa sõita, peab rallimees seekord kuulama samuti vana tuttava Kristo Kraagi lugemist.

Igapäevaselt N-rühma masinal sõitev Tänak kihutab Soomes Ford Focus WRCga. Noorele eestlasele on see esimene võistlus sellise auto roolis ning seepärast ei oota Märtin talt erilisi tulemusi.

«Praegu pole mõtet kiiruskatsete kaotussekundeid arvestada. Tähtis on autoga harjuda ning sellega ilusti lõpuni sõita,» rääkis ta. «Esimest korda WRC-autoga sõitmine pole sugugi lihtne.» Märtin lisas, et laupäevaks on Tänak ilmselt autoga pisut kohanenud ning siis võib ka pisut hoogu lisada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles