Rallisõitja Georg Gross käib politseiga kohut

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Viru rallil.
Georg Gross Viru rallil. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti tuntud rallisõitja Georg Gross vaidlustas kohtus talle kaks politsei määratud karistust lubatud sõidukiiruse ületamise eest.


Eelmise aasta mais tühistas Viru maakohus politsei tunamullu tehtud otsuse, millega määrati Georg Grossile lubatud sõidukiiruse ületamise eest kuni 20 kilomeetrit tunnis 600 krooni trahvi, liiklusnõuete rikkumisega tekitatud varalise kahju või ettevaatamatusest tekitatud tervisekahjustuse eest 1200 krooni trahvi ja lisakaristusena võeti mootorsõiduki juhtimisõigus kaheks kuuks.



Mullu 4. juunil jõustunud kohtuotsuse järgi tuleb riigieelarvest kanda Grossi arvele kaitsjale makstud tasu 23 600 krooni. Grossi kaitses kohtus vandeadvokaat Küllike Namm.



Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et eelmise aasta 10. novembril koostas politsei Georg Grossile lubatud sõidukiiruse ületamise eest 20-40 kilomeetrit tunnis väärteoprotokolli ja võttis põhikaristuseks mootorsõiduki juhtimise õiguse neljaks kuuks.



Taas kaebas Gross politsei tehtud otsuse kohtusse. Seega on tal mootorsõiduki juhtimise õigus olemas. Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen ütles, et kohus teeb otsuse 8. veebruaril.



Läinud nädalal pidi Georg Gross osalema Soomes Arctic Lapland rallil, kuid Eesti rallisõprade üllatuseks võistles tema asemel Ott Tänak.



Tiimi rahastav Georgi isa Oleg Gross ütles, et see otsus tehti tulevikku silmas pidades tiimiga ühiselt.



"Georgi ei saa keegi teine maha võtta, sest minu raha on seal, aga andsime Otile võimaluse vahetult enne Rootsi rallit sõita, sest Rootsis on tema esimene MMi etapp," ütles Oleg Gross.



Ka Georg ise oli kindlalt seda meelt, et Ott Tänak saaks talverallil võistluskogemust. "Ott on väga hea ja andekas rallisõitja ning tiim paneb kaardi tema peale," ütles Georg Gross.



Kiiruse ületamise pärast kohtus käimist Georg Gross enne kohut ei kommenteeri, kuid ta kinnitas, et pole kunagi ühtegi avariid teinud, kus ta ise süüdi oleks olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles