Kunagises Mõmmi baaris avas uksed Armeenia restoran

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ararat.
Ararat. Foto: Meelis Meilbaum

Armeenlasest ettevõtja Arut Arutjunjan avas hiljuti Rakveres Tallinna ja Malmi tänava nurgal Ararati söögikoha.


Arut Arutjunjan alustas hoone remonti 2008. aasta kevadel ning pärast ligi kaks aastat kestnud rekonstrueerimistöid sai hoone esimene korrus uue ja ajakohasema ilme.



Suvel avas ettevõtja kõrvalasuvas õues grillhoovi ning sestpeale on menüü Ararati juhataja Olga Anosova sõnul mõnevõrra laienenud.



Rohkem on saada magustoite ja salateid ning pakutakse ka päevasuppi, praadi ja magustoitu. Menüüsse ei kuulu mitte ainult Armeenia toidud, vaid seal on esindatud kogu Kaukaasia köök laiemalt, kusjuures näiteks lavaši teevad nad ise.



Grillbaaris on 80 kohta: eessaalis 20, põhisaalis 50 ning VIP-ruumis 10.



Kui eessaalis on kamin, siis põhisaalis purskkaev ning eraldi ruum on ka suitsetajatele. Esialgu tehti valmis hoone alumine korrus, teine korrus ootab oma aega ja võimalusi. Arut Arutjun­jan rääkis, et tal on kavas sinna rajada saun ning ka mõni külalistuba.



Ülakorruse ruumides on võimalik tulevikus pidada suuremaid koosviibimisi, nagu näiteks pulmi, kuid mingeid konkreetseid tähtaegu või lubadusi on tema arvates praegu võimatu anda.



Olga Anosova sõnul ei taha nad jääda pelgalt söögikohaks, vaid neil on kavas igal nädalavahetusel pakkuda külastajatele elavat muusikat, ja mitte ainult noortele. Kord kuus on plaanis korraldada pereüritusi.



"Sooviksime, et meil ei hakkaks käima ainult üht tüüpi külastajad, ja ma loodan väga, et mitte ainult ühe rahvusgrupi esindajad," rääkis Olga Anosova.



"Meie teenindajad oskavad mitut keelt, lisaks inglise keelele veel saksa ja hispaania keelt, rääkimata eesti või vene keelest," tutvustas ta personali.



Argipäeval on grillbaar avatud 12 ja nädalavahetusel 14 tundi ning seal jätkub tööd seitsmele inimesele.


Kümmekond aastat tagasi tegutses praeguse Ararati ruumides omaaegne Rakvere kuum koht, Mõmmi baar.



Kaukaasiapärased söögikohad on Rakveres ka turu naabruses ja Viitnal.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles