Lumeloomad vallutasid Viru-Jaagupis tänava

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Seppo loodud lumejänes.
Siiri Seppo loodud lumejänes. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru-Jaagupis ühel vaiksel tänaval elavad konn, elevant ja jänes. Lisaks on seal veel punane auto ja valvuriks tank. Kõik kujud on välja tahutud tänava äärde lükatud lumest.

Siiri Seppo lumekujude valmistamise lugu algas siis, kui ta ükskord lund rookides vaatas, et värava taga on täpselt auto kujuga lumehunnik. Võttiski naine kätte ja tegi auto. Hiljem värvis isegi punaseks.

Järgmisel korral vaatas, et näe, auto taga oleks justkui konn! Ja konna taga elevant ja elevandi taga jänes. Tahuski Seppo lumest loomad välja ja lisaks tegi teisele poole värava äärde poegadele mängimiseks tanki ka.


"Rohkem ei saa teha - meie tänava äär sai täis," teatab Siiri Seppo ning ütleb, et naabrite poole peale ei julge teha, sest lumekujude valmistamiseks tuleb lumi kõvasti kokku suruda, aga seepärast nad jälle sulavad aeglasemalt. "Äkki naabrid ei luba," arvab Seppo ja lisab, et tegelikult aitab nendest kujudest juba.


"Ühe kuju tegemiseks läheb ikka umbes kolm tundi," räägib Siiri Seppo, kelle peamiseks töövahendiks kujude kõvast lumest väljatahumisel on lumelabidas. "Peenemad jooned tõmban oksaga," täpsustab ta.


Kujud on riidevärvidega kirgasteks maalitud. "Mu mehel tuli mõte kasutada veneaegseid riidevärve," avaldab Seppo saladuse, kuidas kujud värvi said. "Elevant sai tuhaga halliks tehtud," on Seppo ka looduslähedasemaid viise kasutanud.


Siiri Seppo ämm Valve Preemel on minia ettevõtmisega rahul. "Näed, inimene kaotas töö, aga ei jäänud nukrutsema, vaid ehitab siin rõõmsaid kujusid," meeldib Valve Preemelile minia tegevus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles