Rakvere teatrist saab SA Rakvere Teatrimaja

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus volitas neljapäeval kultuuriministrit asutama riigi sihtasutuse Rakvere Teatrimaja ja mitterahalise sissemaksena asutatavale sihtasutusele üle andma riigivara.

Asutatav sihtasutus võtab üle senise kultuuriministeeriumi hallatava Rakvere teatri funktsioonid teatrikultuuri edendaja ja kandjana ning riigi ja Rakvere linna poolt üleantava hoonetekompleksi haldajana.

Sihtasutuse eesmärkideks on lisaks teatri ja kinoga seotud tegevustele ka KIT-i klubi ja rahvamaja haldamine linna isetegevuslaste hüvanguks.

Riik annab asutatavale sihtasutusele üle Kreutzwaldi 2a ja Lai 11a kinnistud Rakveres ehk siis teatri, rahvamaja ja KIT-i klubi, lisaks kaks korterit Rakveres, ühe Sõmeru vallas Ussimäel ja vara enam kui 3,5 miljoni krooni väärtuses.

Rakvere teatri direktor Indrek Saar arvas, et sihtasutuse tegelik moodustamine saab teoks järgmise nädala lõpul või ülejärgmise nädala alguses. “Suhtlesin kultuuriministeeriumi spetsialistidega, juba on asutud leidma sobivat notariaega,” kinnitas Saar.

Kuni selle aasta lõpuni tegutsevad riigiasutus Rakvere Teater ja SA Rakvere Teatrimaja käsikäes, alates 1. jaanuarist jääb tegutsema ainult sihtasutus.

“Asi on puhtalt bürokraatias kinni, sest tänavuses riigieelarves on vahendid eraldatud Rakvere teatrile ja neid saab kasutada ainult teater,” selgitas Indrek Saar.

Sihtasutuse asutamine on veninud päris pikka aega, kuid Saare arvates ei ole see siiski oluliselt mõjutanud teatrimaja remondi algust.

“Suur osa selles, et alles sügisel saame remondiga pihta hakata, on olnud ka eelarvevaidlustel,” ütles teatri direktor, kes arvas, et sihtasutuse kiirem asutamine oleks võimaldanud remondiga ehk mõned nädalad varem pihta hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles