Ringkonnakohus mõistis Ida-Virumaa endise keskkonnateenistuse juhi õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Tartu ringkonnakohus mõistis neljapäeval Ida-Virumaa keskkonnateenistuse endise juhataja Agu Värimäe talle esitatud pistise nõudmise süüdistuses õigeks süüteokoosseisu puudumise tõttu.


Sellega tühistas ringkonnakohus pressiesindaja teatel Viru maakohtu tänavu 4. septembril tehtud otsuse, millega tunnistati Värimäe pistise nõudmises süüdi ja teda karistati üheksakuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse kohaselt nõudis Värimäe tunamullu jaanuaris oma ametiseisundit kuritarvitades Ida-Virumaal Toila vallas asuva kinnistu omanikult pistisena kinnistule jääva tee aluse maa müüki, et liita kõnealune maatükk oma hõimlasele kuuluva kinnistuga.

Maatüki müümise korral lubas ta kooskõlastada kinnistule rajatava kaevu projekti, samuti lubas ta kinnistu omanikule, et ei tee tulevikus takistusi maaüksusele rajatavate ehitiste projektidele Ida-Virumaa keskkonnateenistuse poolsete kooskõlastuste saamisel, tuvastas uurimine.

Keeldumise korral teealuse maa müügist ähvardas Värimäe edaspidi kinnistu omanikule mitte anda enda poolt Ida-Virumaa keskkonnateenistusest ühtki kooskõlastust, märgib süüdistus.

Keskkonnateenistuse juhataja pani kinnistuomaniku olukorda, kus ta oleks sunnitud andma pistist, et hoida ära kahjulikke tagajärgi oma seaduslikele huvidele ja õigustele, leidis prokuratuur.

Ringkonnakohtus uuritud tõendite järgi puudus Värimäe ja kinnistu omaniku vahelistes vestlustes nõue pistise saamiseks.

Värimäe ei vihjanud nende omavahelises vestluses kordagi kaevuprojekti kooskõlastuse ja maatüki müümise seotusele.
Ringkonnakohtu hinnangul on oluline ka fakt, et Värimäe andis kaevu rajamiseks kooskõlastuse 25. jaanuaril 2008, kuigi selleks ajaks ei oldud piiriküsimustes jõutud mingisugusele kokkuleppele.

Kohtumenetluse pooled saavad otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles