Tuul ja külm lähevad homme karmiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisus on teeolud rasked
Tuisus on teeolud rasked Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmajaama teatel jääb täna pärastlõunal lumesadu oluliselt nõrgemaks, seevastu homme keskpäevast tuleb sadu uue hooga ning veelgi tugevnev tuul teeb ilmaolud taas karmiks.

EMHI sünoptik Sirje Vilms ütles, et täna on tugevam sadu ja tuisk olnud Lääne-Eestis. «Peab paika meie varem antud prognoos, et lund tuleb juurde 15-20 sentimeetrit,» märkis ta. «See on päris korralik lumekogus, mis nüüd kolme päeva jooksul - täna-homme-ülehomme taevast tuleb.»

Ka tuul ja tuisk pole veel täna kõige hullemad. «Tuisu osas on praegu kõige pingelisem seis Tartu-Võru- ja Jõgevamaal, saartel on tuul juba natuke nõrgemaks jäänud,» ütles Vilms, lubades aga samas, et homme saab tuul uut hoogu.

«Homme on päris tugev tuul ja kuna miinuskraad jääb peale, siis homne ilm võib tunduda üsna külm. Suurem sadu hakkab homme keskpäeva paiku pihta Lõuna-Eestist,» kinnitas sünoptik.

Homme võib tuul tõusta rannikul kuni 23 meetrini sekundis, sisemaal ulatuvad iilid 15-18 meetrini sekundis. Külma maksimum jõuab homme 9-15 kraadini.

Suurem sadu peaks üle olema alles pühapäeva hommikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles