Nädalalõpp toob sulailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalalõpp toob Eestisse üle pika aja sulailma.
Nädalalõpp toob Eestisse üle pika aja sulailma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alanud nädala ilm on muutlik - lund ja lörtsi toovad madalrõhualad vahelduvad lühiajaliselt kõrgrõhualadega ning nädala lõpupoole võib tulla sulailm kõikjale.

EMHI sünoptiku Merike Merilaini sõnul ootab kõige hullem meid ees homme, mil taas sajab lund ja tuiskab, päeval võib sadu paiguti tugev olla.

Eesti ulatuses on kõikumised suured - kui põhja pool on öösel külma 10-17, Virumaal kuni 20 kraadi, siis lõunapiiri lähedal on õhtul võimalik juba kerge sulailm, kui temperatuur kerkib 0..+1 kraadini. Vahepeal tuleb aga taas paar külma ilma ning nädala lõpupoole vallutab sula ilmselt kogu Eesti.

Ülehomme, vabariigi aastapäeval on Eesti kohal nõrk kõrgrõhuala, mille mõjul tuul nõrgeneb, öösel sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Külma tuleb päeval 5-10 kraadi.

Reedel võib ookeanilt Briti saartele saabuv võimas tsüklon kehtestada ka Läänemeremaades edelavoolu ning soojem õhk jõuab Eestisse, jäädes ilmselt kogu nädalavahetuseks. Kui öösel sajab veel lund, siis reedel ja laupäeval juba peamiselt lörtsi, saartel ja Lõuna-Eestis on võimalik suisa vihm. Õhutemperatuur tõuseb -2...+3°C-ni.

«Sula hakkab vahelduma külmaga, aga kõige suurem külm on selleks talveks ilmselt möödas,» sõnas Merilain.

Pisut külmemat õhku saabub meile taas järgmisel esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles