Lääne-Virumaa lapsed proovisid kätt margikujundajatena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaa lapsed joonistasid postmargikavandeid, mida täna saab vaadata Rakvere postkontori müügisaalis.

Lääne-Viru maavalitsuse ja riigikantselei euroteabetalituse projekt “Tähistame Euroopa päeva” koosnes kahest osast.

Omavalitsuste infolehtede toimetajad edastasid mitu euroopateemalist artiklit, mida kasutati infolehe “Euroopa kiri Lääne-Virumaalt” toimetamisel. Infolehes on materjali Kunda ja Tamsalu lasteaedadest, Aaspere integratsiooniprojektidest, Rakvere linna ääremaadest ning Väike-Maarja loodusradadest. Maavalitsuse spetsialist Anne Mäeots tutvustas Lääne-Virus aset leidnud euroteabekampaaniaid.

Sama projekti raames oli välja kuulutatud postmargi kavandamise võistlus õpilastele teemal “Euroopa päev”. Kavandil pidid kindlasti olema sõnad “Euroopa päev” ja “Eesti” – täpselt nagu postmarkidel.

Võistlusest, mida auhindadega toetasid maavalitsus ja Eesti Post, võtsid eriti aktiivselt osa väikesed kunstnikud Rakvere linna algkoolist. Ümbrikutäis postmarkide visandeid saabus konkursile Põlula põhikoolist ja Tapa lasteaiast Vikerkaar.

Postmarkide eskiise on kasutatud infolehe “Euroopa kiri” illustreerimisel. Infolehtki meenutab oma kujunduselt kirjaümbrikut.

Parimateks postmarkide tegijateks tunnistati Põlula põhikooli V klassi õpilased Kaidi Aal ja Mehis Rebane. Sama kooli õpilane Diana Erik esitas kõige enam konkursi nõuetele vastanud võistlustöö – postmargikavand vajalike ääriste, selgete tekstide ning hinnaga kroonides ja eurosentides. Ei puudunud ka autori nimi.

Rakvere linna algkooli õpilastest väärib äramärkimist Sten Neudorf (IVB klass), kelle kavand kujutas tabavalt üleminekut kroonidelt eurorahale. Keithi Õunapuu (IVB klass) joonistas Vabadusvõitleja risti. Tema arvates oleme tänase Euroopa eest tänu võlgu vabadusvõitlejatele.

Euroopa päevaks pannakse õpilaste tööd välja Rakvere postkontori müügisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles