Sport: BC Tarvas tõusis viiendaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Lokutšievski usin tegutsemine viimasel neljandikul aitas Rakverel Pärnut võita.
Priit Lokutšievski usin tegutsemine viimasel neljandikul aitas Rakverel Pärnut võita. Foto: Tairo Lutter

Läinud nädal oli BC Rakvere Tarvas korvpallimeeskonnale SEB korvpalli meistriliigas mänguderohke, aga edukas: kolmest kohtumisest võideti kaks, kaotus tuli vastu võtta Tartu Faustolt.

BC Tartu Faustoga nende koduplatsil mängides polnud Rakverel eriti võimalusi, sest kohtumiseks korralikult valmistunud Fausto oli hoos, haaras ohjad kohe avaveerandil ning nii kujuneski nende võiduskooriks ülekaalukas 88:59.

“Neljas eelmises meistriliiga mängus esinesime korralikult,” jäi Tarva peatreener Andres Sõber suurest kaotusest hoolimata rahulikuks. “Vastane tegutses hästi, ei andnud meile võimalust. Lisaks on meil korvi all jõudu vähevõitu.”

Kahes järgmises kohtumises saadud võidud Pärnu korvpalliklubi (90:81) ja TTÜ korvpalliklubi (79:67) üle lisasid Rakvere võistkonnale turniiritabelisse aga vajalikud võidupunktid, nii et SEB korvpalli meistriliigas tõusis BC Rakvere Tarvas nüüd seitsmendalt kohalt hooaja kõrgeimale – viiendale kohale. Seni peetud 26 mänguga on kogutud tosin võitu, mis teeb võiduprotsendiks 46,2.

KK Pärnu alistamine reedel koduväljakul vaid mõni päev pärast Faustolt saadud kaotust kujunes Tarvale aga ootamatult raskeks ning seepärast pidas rakverlaste peatreener saadud võitu motivatsiooni poolest väga tähtsaks.

“Detsembrist siiani oleme küllaltki kenasti mänginud: pidevalt oleme pidanud nügima endast tugevamaid ning neid ka võitnud. See on meid läbi söönud. Selle pärast oli Pärnu alistamine suur võit, lisab võistkonnale enesekindlust,” tunnistas Sõber.

BC-le Rakvere Tarvas tõid neis läinud nädalal peetud mängudes enim punkte Kristo Saage, James Allen, Maksim Darski, Priit Lokutšievski, Silver Kallas, Aleksandr Surovnev.

Rakvere meeskonna järgmine mäng on pühapäeval, 18. veebruaril, kui Tallinnas Audentese spordikoolis on vastaseks Dalkia/Nybit. Pall visatakse mängu kell 17.

Järgmise kodulahingu peab BC Rakvere Tarvas korvpallimeeskond spordihallis reedel, 23. veebruaril algusega kell 19, siis võõrustatakse BC Kalev/ Rapla meeskonda.

Eesti MV

SEB korvpalli meistriliiga põhiturniiri tabel seisuga 14. veebruar (meeskond, mängud, võidud, kaotused, punktid)

1. TÜ/Rock 29  27  2  56

2. Tallinna BC Kalev/Cramo 24  19  5  43

3. BC Tartu Fausto 26  17  9  43

4. Dalkia/Nybit 27 16 11 43

5. BC Rakvere Tarvas 26 12 14 38

6. TTP/Pirita 27 12 15 39

7. BC Kalev/Rapla 25 11 14 36

8. Valga Welg 25 11 14 36

9. TTÜ KK 25 4 21 29

10. KK Pärnu 26 1 25 27.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles