Tallinna ülikooli tudengid tutvustasid Eesti vabariiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 7. detsembril sai Rakvere eragümnaasiumis kuulata loengusarja “Filmiretk 90 aastat Eesti vabariiki” ja vaadata filmikava “Seda peame me mäletama”.

Idee niisuguse loengu pidamiseks andis Ülo Lomp, kes on kindral Johann Laidoneri Seltsi liige ja selle juurde kuuluva noorteühenduse Kulter-Eesti esimees. Kava Eesti Filmiarhiivi kroonikafilmidest koostasid Tallinna ülikooli teise ja kolmanda kursuse tudengid Villu Loonde, Sander Jürisson, Kristi Paatsi, Indrek Kaik ja Oliver Lomp. Kõik noored on ühtlasi Kulter-Eesti liikmed.

Eelkõige keskendutakse I maailmasõja eelse Eesti eluoluga seotud filmimaterjali näitamisele ja tuletatakse vaatajatele meelde, et kuigi Eesti vabariik 24. veebruaril 1918. aastal välja kuulutati, peeti hiljem selle säilimise eest veel korduvalt sõdu.

Filmiretke idee on suurendada patriotismi eesti keskkooliõpilastes ja ajateenijates. Videole järgneb alati arutelu nähtu sisu üle ja viktoriin. Nende osalejate vahel, kes korraldajatele oma nime ja kontaktandmed edastavad, loositakse välja ööbimisõigus veel valmimata hotellis Nordic Hotel Forum.

Filmiretk alustas 29. novembril Tallinnas kinos Sõprus, plaanis on kokku 13 peatust erinevates Eesti linnades. Rakvere oli järjekorras kolmas, seejärel suunduti Haapsallu. Igas linnas näidatakse ülesvõtteid kohalikust elust.

Kulter-Eesti on mittetulundusühing, mille nime esimene pool on pikalt väljakirjutatuna Kultuur ja Tervis. Ühing pakub 11-18aastastele vaba aja veetmise võimalusi väljaspool kooli. Kulter-Eesti ootab oma ridadesse 18-25aastaseid noori, kel on huvi lastega töötamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles