Sport: Tarvas alustas võiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta esimeses matšis seljatasid Tarva pallurid (sinises) TTÜ klubilased, pildil upitab palli korvi tarvalane Mooses Kaja, hinge hoiavad kinni Timo Eichfuss (vasakul) ja James Allen.
Aasta esimeses matšis seljatasid Tarva pallurid (sinises) TTÜ klubilased, pildil upitab palli korvi tarvalane Mooses Kaja, hinge hoiavad kinni Timo Eichfuss (vasakul) ja James Allen. Foto: Raivo Saar

Teisipäeval alistas BC Rakvere Tarvas koduväljakul tulemusega 84:81 TTÜ korvpalliklubi meeskonna ning läheb nüüd laupäeval Fausto-Tartu Kalevi vastu hoopis kindlama tundega.

Ligi pool tuhat korvpallisõpra oli teisipäeva õhtul Rakvere spordihallis kaasa elamas kodumeeskonna Rakvere Tarva mängule, SEB meistriliiga järjekordses kohtumises oli rakverlaste vastaseks TTÜ korvpalliklubi.

Publikul ei tulnud pettuda, sest korvpallihooaja teise poole esimesest väga tasavägisest vastasseisust jäi võit skooriga 84:81 koju. Ehkki punkt-punkti heitluses kulgenud mängu algus oli olnud rabe - Tarvas ei saanud kaitset korralikult tööle ning oma punktide saamiseks tuli enamasti noortest mängumeestest võistkonnal kõvasti pingutada.

Võrdsete heitlus

Poolajavaheajale läks Tarvas siiski eduseisus 42:40 ning mängu teise poole algul õnnestus isegi pisut pikemalt ette rebida. TTÜ pallurid aga sellega ei leppinud ning peagi oli jalule seatud võrdne mäng.

Kolmanda veerandaja lõpus tegi Tarvas uue katse ette rebida ning Karl Vimbergi ja Mario Luige korvidest see õnnestuski. Järgnes Priit Lokutšievski kolmene ja James Alleni lähivise, tagatipuks läks sisse Karl Vimbergi keskpositsioonilt teele saadetud hull vise ning tablool olidki numbrid 68:60. TTÜ-l oli selles episoodis vastu panna vaid kaks vabaviskest saadud punkti.

Lõpuveerandit alustades suutis Tarvas mängukindlust hoida, nii et tabloole ilmusid selle kohtumise suurimad edunumbrid 73:60. Kohe tegi aga vastuspurdi TTÜ meeskond ning taas oli vahe üksnes mõnepunktine.

Võrdsete heitluses ei suutnud kumbki meeskond otsustavalt eest ära minna. Viis sekundit enne mängu lõppu oli TTÜ KK palluril Stanislav Minitšil küll väga hea võimalus viia kohtumine lisaajale, kuid kodumeeskonna ja publiku rõõmuks läks tema vise mööda. Võit Rakverele.

“See oli väga tähtis võit, võiks isegi öelda, et nelja punkti võit, sest viis meid TTÜst üldtabelis kaugemale,” rõõmustas Tarva peatreener Andres Sõber mängust kokkuvõtet tehes.

Meeskonnatunne aitas

“Tundsin, et poisid rabelesid meeskonnana väga kõvasti ja hingamine oli hea. Nüüd on kindlasti Fausto vastu parem minna, sest kui oleks tulnud kaotus, siis oleks tuju täiesti ära läinud, aga nüüd on meestes rohkem kindlust,” jätkas Sõber.

Tarva parimaks mängijaks oli James Allen 21 punkti ja seitsme lauapalliga. Silver Kallas toetas 13, Raido Villers 12 ning Timo Eichfuss 11 punktiga. Parimaks lauavõitlejaks osutus Karl Vimberg 11 lauapalliga.

Turniiritabelis asub BC Rakvere Tarvas endiselt kaheksandal kohal, 19 mänguga on kogutud viis võitu ja 14 kaotust, mis teeb võiduprotsendiks 26,3. TTÜ KK on koha võrra tagapool võiduprotsendiga 15,8.

Laupäeval, 12. jaanuaril kell 17 mängib Tarvas Rakvere spordihallis BC Fausto-Tartu Kaleviga, kellega sel hooajal on korra kodusaalis kahele lisaajale mindud. Kas nii põnevaks läheb ka seekord, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles