Lehm läheb puhkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lehm oli tüdinud piimaandmisest. Kohe nii kangesti tüdinud, et otsustas puhkusele minna.

“Sõidan soojale maale päikest võtma ja suplema,” teatas ta ühel hommikul.

“Hull peast!” ehmusid teised lehmad. “Sa ei jõua veel kohalegi, kui su udar on piima pungil täis ja keegi sind lüpsma peab!”

“Ah, küll see ise tühjaks läheb, kui ma ennast enam lüpsta ei lase,” kostis Lehm. “Mulle aitab sellest piimaandmise jamast!”

Teised püüdsid küll Lehmale aru pähe panna, aga mingit tolku sellest polnud.

Pärastlõunal hakkaski Lehm lennujaama poole kõndima, et osta pilet soojale maale. Lennujaamas oli tal tükk tegemist selgitamisega, et ta ei kuulu mitte pagasi, vaid reisijate hulka. Lehm oli sellest väga solvunud, sest enda arvates ei näinud ta küll kohvri moodi välja. Lennukis ei mahtunud Lehm istmele ära, sest lennukiehitajad polnud arvestanud nii suurekasvuliste reisijatega. Seetõttu pidi vaeseke kogu lennuaja püsti seisma.

Kui lennuk viimaks soojale maale jõudis ja kõik reisijad väljusid, avastas Lehm, et soe maa on tema jaoks natuke liiga soe. Kohe lausa kuum.

Lehm tahtis nüüd ennast kiiresti ookeanis jahutada, aga kohapeal selgus, et vesi kubises haidest. Millegipärast meeldis haidele kõige rohkem just Lehm. Nii vähemalt tundus.

“Mõnikord polegi hea, kui sa selline suur ja ilus oled,” pobises Lehm endale nina alla.

Juba järgmise päeva hommikul otsustas Lehm koju tagasi lennata, sest puhkus soojal maal ei paistnud midagi väärt olevat. Ainult raha tuulde loopimine!

“No kuidas siis reis läks ka?” küsisid teised, kui rändur koduväravast jälle sisse astus.

“Oo, vinge värk!” vastas Lehm ja läks kiiresti perenaist otsima, et see tema pungil täis udara tühjaks lüpsaks.

Pärastpoole, kui soe piim sirinal lüpsikusse voolas, pani Lehm suurest naudingust silmadki kinni.

“Muuuu!” ammus ta pikalt ja rahulolevalt.

Täitsa mõnus oli pärast puhkust ennast jälle lüpsta lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles