Kundas tantsiti võimeldes ja võimeldi tantsides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Viru 17. tantsu- ja liikumisfestival on nüüdseks ajalugu. Tantsutrupid näitasid, mida oskavad. Hindajad jagasid toetajate torte ja laureaadiplaate. Publik sai laupäeval kena elamuse. Kunda linn, spordihoone ja kohalik klubi olid festivali korraldamisel igati abiks.

Korraldajad - spordiseltsis Kalev, rühmade juhendajad ja hindajad - lahkusid aga läinud laupäeval Kundast vastamata küsimusega: kas aasta pärast saame kokku? Kui saame, siis ootaksime uuendusi kogu festivali kontseptsioonis.

Korraldajatele teeb muret sponsorite-toetajate igaaastane otsimine. Juhendajad soovivad koos esinemisega saada veel ka metoodilist abi.

Samas on spordiseltsi Kalev 17aastane traditsioon igati kiiduväärt. Oleks väär võtta noortelt tantsijatelt võimalus end teistega võrrelda ja ennast maakonna tasandil proovile panna.

Sellel aastal said festivali laureaadi tiitli Kadrina lasteaia Sipsik väikesed tantsulapsed, keda juhendab Anu Faelmann-Klaus. I-III klassi vanusegrupis tunnistati paremaks Tamsalu tantsurühm Kairee, juhendaja ja tantsuseadja Kaire Kaljuvee. Järgmises vanuseastmes pälvis tunnustuse Rakvere linna algkooli tantsutrupp Päikeseratas, juhendaja Tiivo Saidlo.

VII-IX klasside rühmas jagasid hindajad kolm auhinda. Eripreemia anti Sõmeru põhikooli tantsutrupile Virukad ja Tamsalu tantsurühmale Kairee. Eriti paistis silma Sõmeru noorte aatelise sisuga esinemine, juhendaja Lemme Mäe.

Lauraadi tiitel läks aga selles vanusegrupis esteetika- ja tantsukoolile, juhendaja Anneli Kalamäe.

Kõige vanemas grupis olid jälle võidukad Tamsalu Kairee tantsutüdrukud.

Lõpetuseks peab märkima, et Kunda spordihoones oli koos 220 tantsuhuvilist üle kogu maakonna.

Nüüdisaegse tantsukunsti edendajad on väga aktiivsed. Näitena võib tuua Anneli Kalamäed, kes jõuab edukalt vedada Rakvere, Rakke ja Laekvere tantsunoori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles