Sport: Kevadturniiri võitsid Itaalia korvipoisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere SK/Tarva palluritest oli noorte korvpalliturniiril “Rakvere kevad 2008” heas hoos Aron Kuusik (palliga), pildil on hetk mängust Soome võistkonnaga Masu.
Rakvere SK/Tarva palluritest oli noorte korvpalliturniiril “Rakvere kevad 2008” heas hoos Aron Kuusik (palliga), pildil on hetk mängust Soome võistkonnaga Masu. Foto: Arvet Mägi

Maipühade aegu võtsid Rakveres esimest korda korraldatud turniiril “Rakvere kevad 2008” korvpallis mõõtu kuus poiste võistkonda: Masu (Soome), Palestrina (Itaalia), Gulbene (Läti), Rakvere SK/Tarvas, KK Pärnu ja RSK sPORTKUNDA.

Rakvere spordikooli ja Tarva klubi korraldatud rahvusvahelise korvpalliturniiri “Rakvere kevad 2008” avamängus olid vastamisi Rakvere SK/Tarvas ja kõige kaugemalt saabunud võistkond - favoriidiks peetav Palestrina Itaaliast.

Esimese veerandaja kaotasid võõrustajad 15:18, kuid teisel suudeti leida mängurütm ja poolajale mindi juba Rakvere poiste eduseisul 40:32. Kolmanda veerandaja algul kasvas edu korraks juba 17punktiliseks.

Panid pikkuse maksma

Eduseisus tabas kodumeeskonda aga ebaõnn, sest kolmanda veerandaja algul viidi vigastatuna haiglasse Tarva üks pikakasvulisemaid mängijaid, mõni minut hiljem langes viie veaga välja veel teinegi pikakasvuline pallur.

Edasiseks Rakverel enam jõudu ei jätkunud ja kuigi viimasele veerandile mindi vastu Tarva poiste 54:53 eduseisus, panid itaallased oma pikkuse maksma ja võitsid mängu 77:65.

Järgmisena kohtusid RSK sPORTKUNDA ja Gulbene, mängu võitis Gulbene 86:55. Päeva viimases mängus võistlesid Masu ja KK Pärnu. Pärnakad ei jätnud Soomest külla sõitnud meeskonnale eriti võimalusi ja võitsid suurelt 87:36.

Teise turniiripäeva hakatuseks olid vastamisi KK Pärnu ja sPORTKUNDA. Suvepealinna meeskond sai taas suureskoorilise võidu, alistades Kunda 113:45. Teises mängus tuli Läti külalistel Gulbenest tunnistada Palestrina 100:49 paremust.

Rakvere SK/Tarva ja Masu kohtumine kujunes ühepoolseks - rakverlased võitsid 105:36. Päeva neljandas mängus teenis KK Pärnu oma kolmanda võidu, alistades Gulbene 83:52, viimases mängus põrmustas Palestrina soomlaste Masu 107:51.

Kolmandal turniiripäeval kohtusid omavahel läänevirulased: Rakvere SK/Tarvas ja sPORTKUNDA. Esimese veerandaja võitsid Rakvere poisid 25:18, poolajaks juhtisid nad 52:40. Et kolmas veerandaeg võideti 21:3, oli mängu saatus otsustatud. Võit 99:64 kuulus Rakverele.

Teises mängus teenis turniiri teise võidu Gulbene, kes alistas Masu 86:77, sPORTKUNDA ja Palestrina vahelises kohtumises võitsid itaallased taas suurelt 102:54.

Alistasid hõbedameeskonna

Päeva viimases mängus olid vastamisi Rakvere SK/Tarvas ja selle hooaja Eesti hõbedameeskond KK Pärnu. Avaveerandaja võitsid saalitäie publiku kaasaelamisel rakverlased 23:18. Teisel veerandajal said külalised kerge initsiatiivi ja poolajale mindi nende 48:45 eduseisus.

Kolmandal veerandajal tõid Rakverele edu agressiivne kaitse ja terav rünnak ning veerandik lõppes 75:66. Teisel poolajal viskas Rakvere pallur Aron Kuusik kokku 21 punkti oma 25- punktisest kogusummast. Tema vedamisel ei antud ka lõpuveerandil initsiatiivi käest ära ja nii kuulus 94:83 võit Rakverele.

Turniiri lõpupäeval pistsid esmalt rinda KK Pärnu ja Palestrina. Pärnu läks küll algul 16:4 juhtima, kuid itaallased ei lasknud end heidutada ning suutsid mängu lõpuks võtta kindla võidu ja turniiri esikoha tulemusega 97:72.

Rakvere SK/Tarva ja Gulbene mängus võitsid avaveerandaja võõrustajad 23:16. Poolajaks oli eduseis juba 47:33 ja mäng võideti tulemusega 87:67. Turniiri viimases mängus olid vastamisi seni võiduta sPORTKUNDA ja Masu. Kunda meeskond võitis kohtumise 71:51.

Vilemehed koolipingis

Kevadturniiri mängude kõrval koolitas kõrgeima kategooria kohtunik Aare Halliko kahel päeval Lääne-Virumaa noorkohtunikke. Ta kiitis siinsete vilemeeste taset ja järgmisest hooajast näeb nii mõndagi noorkohtunikku korvpallimeistrivõistluste II liiga mänge vilistamas.

Turniiri korraldajad tänavad kõiki abiks olnud lapsevanemaid ja ettevõtteid, toetajateks olid Eesti Kultuurkapital, Eesti Hasartmängumaksu nõukogu, Rakvere linn, Planray, AS Later GR, Würth, FEB, Simuna Ivax, Art Café, Hagari pitsa, Kuma foto, AS Elmet, Expert.

Poistele unustamatu kogemus

Kõige kaugemad külalised - Itaaliast turniirile tulnud Palestrina võistkonna mängijad - elasid viis päeva Rakvere korvipoiste kodudes.

Rakvere spordikooli korvpallitreeneri Madis Putko sõnul tundus poistele algul küll ehmatav, kuidas võõramaalastega suhelda, kuid lõpuks, kui oli käes aeg saata Palestrina võistkond lennuki peale, tahtsid kõik, et nad veel kauemaks siia jääksid.

“See oli meeldejääv aeg, unustamatu kogemus. Poisid olid leidnud endile uued sõbrad, kellega veedeti ühiselt vaba aega ja suheldakse ka edaspidi kas meili või MSNi teel,” rõõmustas Madis Putko.

Lastevanemate initsiatiivil käidi itaallastega ekskursioonil Lääne-Virumaa ilusamates paikades, sealhulgas Imastu kalakasvanduses. Väljasõit lõppes ühise söömaajaga.

Pühapäeval enne lahkumist näitasid võõrustajad külalistele Rakvere linnust. “Itaalia võistkonna treenerid ja mängijad ütlesid Rakverest lahkudes, et nad ei suuda panna sõnadesse, millise positiivse kogemuse nad Eestis kogu võistkonnaga said,” rääkis Putko.

“Loodan, et noorte rahvusvaheline korvpalliturniir “Rakvere kevad” kujuneb traditsiooniks ja et näeme itaallasi siin mängimas ka aasta pärast,” lisas Putko. (VT)

Rakvere kevad

Poiste korvpalliturniiri paremusjärjestus:

• Palestrina - 5 võitu, parim mängija Baloni,

• Rakvere SK/Tarvas – neli võitu, Aleksis Anijärv,

• KK Pärnu - 3 võitu, Kaspar Rätsep,

• Gulbene - 2 võitu, Alvis Smagris,

• sPORTKUNDA - 1 võit, Mart Kiis,

• Masu - võiduta, Kevin Ots.

• Turniiri parim mängija - Federico Cara (Palestrina).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles