Repliik: On aeg positiivseks mõtlemiseks!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuli on suve kõige soojem kuu. Ometigi ei ole see suvi rannailmadega helde olnud ja mõnikord on raske salli kandmisest loobuda. Tahaks ju küll panna selga kerge erksavärvilise kleidi või jätta pintsak tööle minnes koju, aga sel juhul ähvardab külmetus. Nii mõnigi mõtleb oma suvepuhkusest jutumärkides.

Aga tuleb tõele näkku vaadata – meie oma mõtlematu käitumisega oleme sellise “suvepuhkuse” ära teeninud.

Küll ja küll on räägitud kasvuhooneefektist ja globaalsest soojenemisest. Viimane ei tähenda sugugi seda, et suved Eestis muutuvad soojemaks, vaid põhiline temperatuuritõus puudutab talve või varakevadet. See ei tundugi nii halb? Siis tasub ka mainida, et talvel ei pruugigi varsti enam lumi maha tulla. Periood, mil lund sajab, jääb aastatega aina lühemaks.

Globaalsele soojenemisele aitab kaasa fossiilsete kütuste põletamise kaudu süsiniku lisandumine aineringesse. Lihtsamalt öeldes: autode heitgaasidest tulenev süsinik on põhjus, miks meil varsti talvel lund ei ole. Aga paanikaks pole põhjust. Suvi on ideaalne aeg liigelda jalgrattaga või jalgsi, mis pole sugugi raske ilusas linnas nimega Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles