Eile avati Vistla memoriaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raivo Raigna

UUS: Eile avati memoriaal täpselt 64 aastat tagasi samal päeval toimunud Porkuni lahingus hukkunud saksa poolel võidelnud sõjameestele.

Vistla memoriaali avamisele oli tulnud mitusada inimest, kelle hulgas auväärsed vabadusvõitlejad, ja sõjaveteranid, riigi- ja omavalitsustegelased, vanad ja noored Eesti riigi kodanikud.

Vistla memoriaali avamise juhatas sisse Eesti Kaitseväe orkester viisiga “Eestimaa, mu isamaa”.

Langenud sõjameestele avaldasid oma sõnavõttudega austust Eesti Vabadusvõitlejate Liidu esimees Gunnar Laev ja klubi Wiking-Narva esimees Kalju Jakobsoo.

Monumendilt eemaldasid katte Gunnar Laev ja Eesti Leegionide Veteranide Virumaa Klubi juhatuse esimees Aksel Kübar. Memoriaali pühitses kaplan Raivo Nikiforov.

Memoriaali avamisel kõneles kaitseminister Jaak Aaviksoo: “Kui peaminister presidendi ülesannetes Jüri Uluots kutsus eesti mehi punavõimule vastu hakkama selleks, et Eesti Vabariigi iseseisvus taastada, siis olid just need mehed, keda täna siin mäletame, selle üleskutse teokstegijad. Õhkõrn oli see võimalus, sellel üleskutsel toona teoks saada. Ometi ei kahelnud nemad Eesti tulevikus. Oma meelekindluses ja armastuses isamaa vastu väärivad nad igavest lugupidamist.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles