Tarvas jäi Kalev/Cramole alla vaid punktiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere Tarva meeskonna teisipäevaõhtune SEB korvpalli meistriliiga kohtumine BC Kalev/Cramoga viimase koduväljakul kujunes ühepoolseks arvatud vastasseisu asemel hoopis põnevaks korvpallietenduseks, sest veel viis minutit enne kohtumise lõppu oli seis tablool 54:54.

Avapoolaja järel uhkelt skooriga 37:26 juhtima läinud mulluse hõbedavõistkonna Kalev/Cramo edu oli kahanema hakanud teisel poolajal, kui oldi kimpus mängurütmi leidmise ja pallikaotustega ning BC Rakvere Tarvas oma mängijate Jesper Parve ja Kristo Saage eestvedamisel aina punkte kogus. Pärast kolme mänguperioodi oli Tarvas juba juhtimas 47:46.

Neljandal veerandajal Tarva pallurite hoog jätkus, aktiivse mänguga hoiti eduseisu. Kalev/Cramo püsis mängus peamiselt välismängijate John Linehani ja Nate Foxi toel, nemad nurjasid tarvalaste katsed vahet suuremaks kasvatada.

Kolm minutit enne mängu lõppu suutis Kalev/Cramo mängu siiski murrangu tuua ning koondislaste Kristjan Kanguri ja Gregor Arbeti vabavisetest 65:56 juhtima minna.

Aga pinge püsis, sest rakverlaste Karl Vimbergi ja Kristo Saage tabamused vähendasid vahe seisuks 65:61. Nate Fox vastas korvi ja vabaviskega, rakverlane Raido Villers omalt poolt tabava kolmesega. Mängu viimasel sekundil tabas ka Karl Vimbergi kolmene ja nii jäi lõppseisuks võõrustajate vaid ühepunktine edu 68:67.

“Poisid olid väga tublid, tegid toreda mängu,” kiitis BC Rakvere Tarva peatreener innukalt mänginud pallureid. “Vastane alahindas meid ning kes teab, kuidas oleks see mäng lõppenud, kui Priit Silland ja Sven Pugonen poleks viie veaga välja langenud.”

Tarva parimaks oli 15 punkti panustanud Kristo Saage, kelle kümnest kaugviskest tabas vaid neli. Samas kogunes talle koguni kuus vaheltlõiget. Karl Vimbergi arvele jäi 12 punkti ja 10 lauapalli, Sven Pugonen kogus 10 punkti.

Rakvere Tarva poolehoidjad saavad ilusat mängu näidanud meeskonnale kodusaalis kaasa elada reedel, 24. oktoobril, kui Rakvere spordihallis võõrustatakse TTÜ KK võistkonda.

Pall visatakse mängu kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles