Valitsus hakkab arutama maavanemate lahkumiskompensatsiooni kaotamist

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Marina Puškar

Peaminister Andrus Ansip sõnas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et loodab juba järgmisel nädalal hakata valitsuses arutama maavanemate lahkumiskompensatsiooni kaotamist.


Praegune kord näeb ette, et maavanemad saavad tähtajalise töölepingu lõppemisel hüvitist oma kuue kuupalga ulatuses. «Näiteks ministeeriumide kantsleritel sellist kompensatsiooni ei ole ja ma ei näe mingit vajadust, miks maavanematel peaks selline kompensatsioon olema,» rääkis Ansip.

«Me arutame maavanemate lahkumiskompensatsiooni kaotamist, kasutades kantslerite analoogiat, loodetavasti juba järgmisel nädalal,» lisas ta.

Valitsuskabinet otsustas täna, et kriminaalmenetluses tahtlikult toimepandud kuriteos kahtlustatava või süüdistatava maavanema tähtajalise teenistussuhte lõppemisel ei maksta maavanemale ette nähtud kuue kuu ametipalga suurust hüvitist välja kohe tähtajalise teenistussuhte lõppemisel, vaid siis, kui maavanema suhtes on jõustunud õigeksmõistev kohtuotsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles