Rakkes ajas lumi mehed tülli

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lammasküla elanik Ain Paas rääkis, et esmaspäeva õhtul laskis Rakke vallavanem Andrus Blok Lammaskülas lahti lükata kahe maja juurde viivad teed, kogu lumi lükati aga tema sissesõiduteele. “Vallavanem ise näitas traktoristile, kust ja kuhu lükata,” oli Paas nördinud, sest pidi pärast seda sissesõidutee 70 meetri pikkuselt käsitsi lahti kaevama.

“Oma sõbral laseb tee lahti lükata, mulle ütles, et igalt poolt ei jõua,” pahandas mees, kellele jäi arusaamatuks, miks vallavanem lume tema teele laskis ajada. “Minu teada meil küll mingit kana kitkuda ei ole,” sõnas ta.

Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et oli tõepoolest Lammaskülas, kui sealt esmaspäeval lund aeti. “Rääkisime koristustöid tegeva firma traktoristiga sellest, kuidas lumetõrjetööd on edenenud, ning see oli ka kõik,” selgitas vallavanem. Ta lisas, et tema polnud masina roolis, ei juhtinud lumekoristustööd ja päris kindlasti ei käskinud lund ajada majaomaniku sissesõiduteele.

“Valla huvides on ikka see, et teed lahti aetakse, mitte olukorra raskendamine,” kommenteeris Blok ning mainis, et koristades tekivad paratamatult kusagile ikka lumevallid.

Olukord, et lumi sissesõiduteele aeti, tekkis kogemata ning seal ei olnud kellegi tahtlust. Vallavanem arvas, et sellise tormijärgse suurkoristuse puhul peaksid inimesed olema mõistvad ning ka ise koduümbruse heakorra eest seisma. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles