Keskerakond rää­gib Väike-Maarjas maaelu teemal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor heinapalle viimas.
Traktor heinapalle viimas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Keskerakond korraldab täna Väike-Maarjas II maaelukonverentsi, kus maarahva probleemidele otsivad ühiselt lahendusi erakonna esimees Edgar Savisaar, riigikogu liikmed, eksperdid, talupidajate ja põllumeeste esindajad.


"Maaelu poliitika eesmärk peab olema elujõuliste ettevõtete tekitamine ja hoidmine, töökohtade loomine, säilitamine ja ekspordivõime suurendamine, ning põhiline - meie elanikkonna varustamine kodumaise toiduga," ütles keskerakonna volikogu maaelukomisjoni esimees Arvo Sarapuu.

Maaelukonverentsi korraldamise üks eesmärke on maarahva probleemidest ja nende võimalikest lahendustest parema ülevaate saamine.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu (ETKL) juhatus hoiatas reedel, et ei luba maarahva kongressi poliitilistel eesmärkidel kasutada, edastas juhatuse esimees Arvo Veidenberg.

ETKL märkis oma sellekohases avalduses, et tervitab siiski Keskerakonna soovi arutada maaelu ja põllumajandusega seotud küsimusi.

"Loodetavasti aitavad Keskerakonna seisukohad kaasa Eesti üldiste positsioonide väljatöötamiseks Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevikku puudutavates küsimustes," kirjutatakse avalduses, milles tõdetakse, et käesolev ühine põllumajanduspoliitika on EL-is välja töötatud enne Eesti liitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles