Raamatukogu külastajat tervitavad metssiga ja hunt

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAHITROFEEDE NÄITUS KADRINA RAAMATUKOGUS.
JAHITROFEEDE NÄITUS KADRINA RAAMATUKOGUS. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kadrina raamatukogu külalised saavad uudistada trofeenäitust, kus vaatamiseks väljas metsloomade topised, sarved ja koljud.

Kadrina raamatukogus vaatavad külastajale vastu elusuuruses metssiga, rebane, hunt, tuhkur ja teised loomad. Samuti on väljas näiteks mitme looma koljud ja ilus hundinahk.

Eriti armastavad väljapanekut uudistada lapsed. Ka lasteaiarühmade ja klasside kaupa.

Esmaspäeval avatud jahitrofeede näituse initsiaator on Neeruti Seltsi loodustuba, väljapanek sai teoks tänu heale koostööle kohalike jahimeestega.

"Kütid tulid mõttega trofeesid näidata väga hästi kaasa, ehitasid siia raami, kus saaks koljusid ja sarvi eksponeerida, tegid valiku jahisaagist ning jagasid avamisel ka selgitusi," rääkis MTÜ Neeruti Selts juhatuse esimees Tiiu Uusküla.

Uusküla sõnul on näitusel kokku 63 eksponaati. "Siin on põtrade ja kitsede sarved, rebaste, karude, ilveste koljud, 17 looma ja linnu topist, üks hundinahk," loetles Uusküla. See nimekiri pole mõistagi täielik.

Näituse eksponaate tõid neli jahiühistut, mille jahipiirkonnad vähemalt osaliselt jäävad Kadrina valda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles