Kohtla -Järvel narkoärika tapnud mees ei pääsenud ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Viru maakohus ei vabastanud lõppeval nädalal ennetähtaegselt vanglast Oleg Tširkovi, kes kannab narkoärika tapmise eest pikka vangistust.



Kohus leidis, et Tširkovi (36) vabastamine elektroonilise järelevalve alla ei ole põhjendatud ning samal seisukohal oli ka Viru ringkonnaprokuratuur.

Viimati taotles Tširkov enda vabastamist mullu oktoobris, kuid siis jättis kohus tema taotluse läbi vaatamata. Kohus leidis toona, et kuna Tširkovi eelmisest vabastamise taotlusest oli möödas vähem kui aasta, ei olnud võimalik uut taotlust esitada.

Süüdistuse järgi tappis Tširkov 2002. aasta mai alguses Kohtla-Järvel Järve linnaosas narkoärika Igori (31), kuna too keeldus talle tasuta narkootikume andmast.

Tširkov ei üritanud roima jälgi varjata ja põgenes lihtsalt kuriteopaigalt. Politseinikud avastasid Igori laiba alles kuu aega pärast tapmist.

Politsei jõudis kurjategija jälile 2002. aasta sügisel ning prokuratuur esitas sama aasta novembris Tširkovile süüdistuse.

Varem varguse ja väljapressimise eest karistatud Tširkov tunnistas, et andis Igorile peksa ja võttis seejärel korterist kaasa uimasteid ja telefoni, kuid ohvrit ei tapnud. Tširkovi sõnul jäi Igor temast korteri põrandale elusana lebama.

Viru maakohus karistas Tširkovi tapmise eest üheksa-aastase vangistusega ning otsuse jättis hiljem jõusse ka ringkonnakohus. Riigikohus ei andnud aga Tširkovi kassatsioonkaebusele menetlusluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles